Czaruś :) Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 DFI SLI-DR :) Propozycje?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 5tysiecy podobnych pytan 5tysiecy odpowiedzi ale widac niektórym to za mało :mur: szukanie chłopie nie boli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BilGejtZZZ Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Ja też pragnę powiedzieć, że to było wałkowane już chyba z 500 razy.... Najlepsze z najtańszych: Feel i nowy Tracer Najlepsze ze średnich cenowo: Chieftec Nejlepsze bez względu na cenę: Tagan, Antec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Tanie i dobre.... Enermax (minimum 460W) cena ~ 210 zł Ja już zacieram ręce by go nabyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaruś :) Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 szukanie chłopie nie boliZależy kogo ;P Co Szefa to jaki model konkretnie ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BilGejtZZZ Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Ja powiem konkretnie..... Podejrzewam, że będziesz używać SLI, więc potrzebujesz minimum 450W do swobodnych, pójźniejszych rozbudów komputera. Oto dwa zasilacze bardzo wysokiej jakości powyżej 450W w cenie poniżej 300zł: -Hiper 525W -Chieftec 450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Ja powiem konkretnie..... Podejrzewam, że będziesz używać SLI, więc potrzebujesz minimum 450W do swobodnych, pójźniejszych rozbudów komputera. Oto dwa zasilacze bardzo wysokiej jakości powyżej 450W w cenie poniżej 300zł: -1587204[/snapback] rzeczywiscie tanie i pewne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaruś :) Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Narazie nie planuje Sli lol :P A HuntKey 300W by styknął?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 CHyba cie głowa boli. Właśnie lol jak to określiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 rzeczywiscie tanie i pewne :lol: 1587353[/snapback] no akurat ta delta od chiefa raczej nie jest zła... a to że za 250zl mozna by znależć pewnie już coś lepszego to inna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 :)+Aug 10 2005, 09:58--> CYTAT(Czaruś :) @ Aug 10 2005, 09:58) Narazie nie planuje Sli lol :P A HuntKey 300W by styknął?:> 1587405[/snapback] To śmieszne mieć płytę za 800zł i zasilacz a 100. Ale skoro masz SLI-DR to pewnie się znasz na kompach, bo inaczej byś nie kupił takiej mobo, więc twój wybór :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 To śmieszne mieć płytę za 800zł i zasilacz a 100. Ale skoro masz SLI-DR to pewnie się znasz na kompach, bo inaczej byś nie kupił takiej mobo, więc twój wybór :D 1590307[/snapback] Nie cena sprawia, iz zasilacz sie nadaje lub nie. Licza sie jego mozliwosci. Fakt ze widzac najlepsza obecnie plyte pod s939 od razu nasuwa sie mysl o sporym o/c dodatkowo to "SLI" w nazwie od razu wymusza zeby poradzic cos co bedzie mialo 500W-550W-620W.. . Mysle ze odpowiedz na pytanie zawarte w tym topicu padla juz kilka razy. Ja od siebie odesle tylko do tego posta: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...t=0&p=1585883 - pozdrawiam A swoja droga bardziej smieszne jesli ktos ma drozszy zasilacz niz plyte.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 A swoja droga bardziej smieszne jesli ktos ma drozszy zasilacz niz plyte.. 1590373[/snapback] Może dla ciebie, ja nie widze nic śmiesznego że ktoś woli zabezpieczyć swój bardzo drogi sprzęt. Przykład: Venice 3000+ po OC, ASUS A8N-E (400zł), 6800U. Według ciebie wsadzenie 420W Tagana do tego konfigu jest śmieszne? A mógłbym na upartego podać jeszcze o wiele bardziej dosadny przykład, ale nie chciałem przesadzać. Więc zastanów się co piszesz i co radzisz innym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Może dla ciebie, ja nie widze nic śmiesznego że ktoś woli zabezpieczyć swój bardzo drogi sprzęt. Przykład: Venice 3000+ po OC, ASUS A8N-E (400zł), 6800U. Według ciebie wsadzenie 420W Tagana do tego konfigu jest śmieszne? A mógłbym na upartego podać jeszcze o wiele bardziej dosadny przykład, ale nie chciałem przesadzać. Więc zastanów się co piszesz i co radzisz innym. 1592019[/snapback] Zastanowilem sie.. jest to dla mnie smieszne. Nic nikomu nie radzilem. Odradzalem tylko kupno jakiegos bardzo drogiego 500W zasilacza. A przyklad ktory podales zgadza sie z moja opinia. Plyta 400zl zasilacz 330zl.. Podaj moze ten bardziej dosadny przyklad. A wszystko rozbija sie o to iz nie trzeba kupowac zasilacza za 300-400 zl zeby zabezpieczyc swoj 'bardzo' drogi sprzet.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) Naprawdę zrobiony na siłę przykład, ale skoro chciałeś: Gigabyte GA-8I915P Dual Graphic Intel 915P (453zł) Intel Pentium D 840 2x6800Ultra SLI 4 dyski 4 kostki ddr2 kilka napędów Zasilacz do obudowy Antec True 480 Spec (480W) - (509zł) A wszystko rozbija sie o to iz nie trzeba kupowac zasilacza za 300-400 zl zeby zabezpieczyc swoj 'bardzo' drogi sprzet.. Oczywiście że nie trzeba, ale co bardziej świadomy użytkownik tak zrobi. Mój zasilacz kosztuje tyle co płyta i nie uważam żeby był źle dobrany. PS. może jesteś na tyle bogaty że dla ciebie sprzęt nie jest bardzo drogi, ale dla mnie jest. Jak ktoś kiedyś powiedział "jestem za biedny żeby kupowac tani zasilacz" Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) Naprawdę zrobiony na siłę przykład, ale skoro chciałeś: Gigabyte GA-8I915P Dual Graphic Intel 915P (453zł) Intel Pentium D 840 2x6800Ultra SLI 4 dyski 4 kostki ddr2 kilka napędów Zasilacz do obudowy Antec True 480 Spec (480W) - (509zł) ale tez nie trzeba tam od razu pakowac Anteca. Jasne ze mozna ale jest sporo zasilaczy za mniej niz 509zl czy nawet 453zl ktore spokojnie pociagna ten sprzet.. Oczywiście że nie trzeba, ale co bardziej świadomy użytkownik tak zrobi. Mój zasilacz kosztuje tyle co płyta i nie uważam żeby był źle dobrany."co bardziej swiadomy uzytkownik tak zrobi" ... oO czyli w pelni uswiadomieni biora serwerowe 900W ? :D Kazdy powinien dobierac moc zasilacza wedlug wlasnych potrzeb. Mysle ze wybrales bardzo dobry zasilacz ktory jest do tego trendy na tweaku :D PS. może jesteś na tyle bogaty że dla ciebie sprzęt nie jest bardzo drogi, ale dla mnie jest. Jak ktoś kiedyś powiedział "jestem za biedny żeby kupowac tani zasilacz" to zalezy od tego co znaczy tani.. oraz bardzo drogi.. ja niestety mam inne wydatki niz drogi zasilacz. 1593222[/snapback] Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez QuicksilveR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...