Kepons Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam! Chciałbym Wam pokazać moj pierwszy bloczek :) Blok jest przeznaczony na nb. 100 połączonych otworów o głębokości ok 3mm. Narazie bez króćców i uszczelki :D No i nie najlepsze skręcenie topu z podstawą, niestety nie mam gwintownika. Foto: Edytowane 18 Listopada 2005 przez Kepons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Jak na pierwszy raz dobre jest ;) Nie spiesz się... rób zawsze na jakość... potem lepiej wymierz otwory i staraj się ładnie wywiercić.. ze śróbkami to wiesz co masz robić i jak.. ;) Dorób się tych gwintowników ;) i nawierć ładnie i równo otwory pod krócce ( na przyszłośc pierwsze rozrysój wszystko, nawierć, a potem zdejmij folie ochronną ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 napisz jaka grubosc miedzi poczatkowo .. wymiary tej brylki .. aa uszczelki raczej jush nie wsadzisz wiedz bedziesz musial sylikonem .. aa i grubosc plexy bo wyglada na dosyc cienka .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) napisz jaka grubosc miedzi poczatkowo .. wymiary tej brylki .. aa uszczelki raczej jush nie wsadzisz wiedz bedziesz musial sylikonem .. aa i grubosc plexy bo wyglada na dosyc cienka .. 1587062[/snapback] ano tak zapomniałem :) miedź - 5mm, pleksi - niestety 4mm :-| ,ale krócce będą bez gwintu więc styknie /edit uszczelkę już wsadziłem :) jutro foto Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez Kepons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) ano tak zapomniałem :) miedź - 5mm, pleksi - niestety 4mm :-| ,ale krócce będą bez gwintu więc styknie /edit uszczelkę już wsadziłem :) jutro foto 1587132[/snapback] Nie sadze ze plexi 4mm styknie zazwyczaj takiej grubosci plexi sa bardzo złej jakosci, przy wierceniu powstawaja mikropekniecia a coz sztywnosc takiej plexi jest beznadziejna Zakup gwintownik m4 i pozycz najlepiej od kogos 3/8" ładnie nagwintuj otwory,uzywaj punktaka aby wiertło nie krazyło jak bedziesz wiercic Z tego co widze otwory mocujace podstawe sa zbyt blisko krawedzi spod bardzo ciekawy, jaka ma grubosc bo chyba 1cm z tego co widze jexli tak otworki sa zdecydowanie za płytkie Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Nie sadze ze plexi 4mm styknie zazwyczaj takiej grubosci plexi sa bardzo złej jakosci, przy wierceniu powstawaja mikropekniecia a coz sztywnosc takiej plexi jest beznadziejna Zakup gwintownik m4 i pozycz najlepiej od kogos 3/8" ładnie nagwintuj otwory,uzywaj punktaka aby wiertło nie krazyło jak bedziesz wiercic Z tego co widze otwory mocujace podstawe sa zbyt blisko krawedzi spod bardzo ciekawy, jaka ma grubosc bo chyba 1cm z tego co widze jexli tak otworki sa zdecydowanie za płytkie 1587278[/snapback] Niestety taką plexi tylko mam w domu, a innej w mojej mieścinie nie dostanę. Co do otworów to wiem, że nie jest idealnie, ale nie zawsze wyjdzie. Za punktak to ja mam tylko śrubę do rigipsu :D. Miedź jest jak pisałem 5mm. BTW> Co sądzicie o sklejeniu 2 takich warstw pleksi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Nie kombinuj ze sklejaniem, zapytaj o plekse tego pana. Pomarudź, kup jak najewiecej żeby przesyłka za dużo nie wyszła, napewno dorzuci jakieś skrawki na których potrenujesz gwintowanie , wiercenie itepe ;). JA dostałem plekse z której zrobiłem ochydny rez ;) A bloczek jak na pierwszy raz fajny, tylko te nawiercenia sie wydają płytkie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Obiecane foty bloczku z uszczelką :) TOP Co do gwintownika to zamierzam na dniach zakupic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 tyylko niech Cie nie zdziwi cena 80zł za komplet ( ja taką zdziwe chwyciłem w metalowym ;) ) postaraj sie kupić używke od kogoś(jeden) i ten top grubszy ..... :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 plexa 4mm wystarczy, blok jest na tyle maly ze plexa nie bedzie sie wyginac, wazne jest tylko zebys zlaczek za mocno nie wkrecil i dobrze je uszczelil, ot cala filozofia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 imo bedzie miał problemy żeby to nagwintować:/, najlepiej potrenuj na jakimś skrawku [;, ale jak nagwintujeszdobrze to bedziesz w domu [; P.S Jakiego wiertła używacie pod gwintownik 3/8' ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 wiertło 15 mm http://www.lw.cad.pl/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 fankas :lol: Ty tesh płaciłeś prawie 30zł ? :blink: , męczyłem sie 14 a potem frezem rozwiercałem, chyba jednak musze kupić to podobno nietypowe 15 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Witam! Chciałbym Wam pokazać moj pierwszy bloczek :) Blok jest przeznaczony na nb. 100 połączonych otworów o głębokości ok 3mm. Narazie bez króćców i uszczelki :D No i nie najlepsze skręcenie topu z podstawą, niestety nie mam gwintownika. Foto: [.....] 1587035[/snapback] a powiedz jaka jest grubosc samej podstawy - tzn ile mm miedzy jest pomiedzy cpu a pusta przestrzenia w srodku bloku przez ktora bedzie woda plynac?;] tez mam podobna konstrukcje tyle ze cala jest miedziana - gruby 1cm top z miedzi u mnie grubosc pods wynosi ok 1mm wiec baardzo malo:P a temp sprzet w podpisie temp powietrza 23*C - to na procku w stressie 42*C ilde 33*C - nagrzewnica zuk! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 a powiedz jaka jest grubosc samej podstawy - tzn ile mm miedzy jest pomiedzy cpu a pusta przestrzenia w srodku bloku przez ktora bedzie woda plynac?;] tez mam podobna konstrukcje tyle ze cala jest miedziana - gruby 1cm top z miedzi u mnie grubosc pods wynosi ok 1mm wiec baardzo malo:P a temp sprzet w podpisie temp powietrza 23*C - to na procku w stressie 42*C ilde 33*C - nagrzewnica zuk! 1589135[/snapback] grubość podstawy to ok 2mm, nie oczekuje od bloczku jakiejś powalajacej wydajnosci, bo i tak idzie na nb :) .Na cpu to sobie prisona chyba strzele. Co do króćców to nie wiem czy po prostu nie wkleje miedzianej rurki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Prace postepują i narazie zrobiłem spód ala prison :) miedź:5mm; dno 1mm; 116 pinów :D Foty w fazie jeszcze niewyszlifowanej: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 he no i wreszcie cos konkretnego :] to mi sie podoba dobra robota tylko jeszcze troszke pracy przed toba :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) no i weź to teraz zlutuj :D musisz porządnie wyrównać żeby cyna sie chwyciła albo 4 śruby+silikon i jazda :lol: :P P.s czy konstrukcja typu storm g4, domowa nie jakaś suuper extra skomplikowana, ma jakieś szanse bytu? czy wydajność może być gorsza od płaskiego dna ;)? Ale nie wiem czy dobrze rozumiem-storm ma nawierty w jednym kawałku miedzi, w to wprowadzone mniejsze rurki wdmuciach!ące wode, dobrze to zajarzyłem?, nie ma tam chyba jakihś fajerwerków pod przykryciem miedzianym? Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Info z placu boju :) Przylutowałem przelotke(na kuchence :) ) i nagwintowałem dziurki pod top FOTO: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 (edytowane) Jako, że bloczek jest skończony dam foty :) Spód: Całość: Proszę o opinie, na dniach foty wc /THX to Kaluza 4 hlp :) Edytowane 12 Listopada 2005 przez Kepons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 (edytowane) No no no spód całkiem ładny, tylko te "kroćce" jak mniemam to zwykła miedziana rurka (przynajmniej bedzie dobry przepływ :D i dodatkowa powierzchnia chłodząca :D ). Ale jak na homemade to całkiem fajnie :] Edytowane 5 Września 2005 przez Morf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 mi się podoba nie mam żadnych zastszrzeń ale bym sobie chętnie zobaczył boczek bloku (ciekawi mnie jak to zlutowałeś ) gratuluje bloku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Bardzo ładnie chopie ;) ciekawe jak z wydajnoscia ;) ale mysle ze bardzo dobrze. szkoda ze top nie z plexy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 nie kazdemu sie podoba"cyrk" tak jak kiedus jsuh czytalem .. :) hehe ale ja tam tesh wole plexe :) aa bloczek no no no :D fajny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 (edytowane) fajny, fajny... a co najwazniejsze.. będzie wydajny... ;] tym bardziej super jak na pierwszą własnoręczną pozycje na cpu... co do topu... to już gust... ja też lubie plekse.. ale ładna miedz daje rady... tymbardziej mądrze zastosowana-> jak piny nie są super równe, bo cięte piłką, to nalezy je ukryć :lol: :P Ale ciesze się, że mamy kolejnego, który sam potrafi sobie bloki wystrugać :) wkońcu... gratulacje :) Edytowane 5 Września 2005 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 przylutowanie na kuchence rlz :D gj :) ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Cieszę się, że wam sie podoba;d ->Morf: ano rurki najtanszy sposób;d i jescze zwiększa powierzchnię(joke:)) ->quarantino: niestety nie mam foty boku :-| , moze niezbyt piękny ten lut jest ale spełnia swoje zadanie bardzo dobrze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) Żeby nie było, że nic nie robie :) to: Bloczek jak każdy widzi na hdd :) 2 rowki wycięte kątówką, rurka fi 15 całość lutowana na kuchence :D Teraz mam plan, by wpakować hdd w pojemnik i wyciszyć dziada (WD 80) :D /bonus :) "zaczątek" bloczku na mosy Wię ktoś może jak usunąć resztki kalafonii ze środka? (jaką chemią) CDN Edytowane 10 Listopada 2005 przez Kepons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) Ładniutkie :) coś ci się te rowki w bloku na mosy jakos rozjeżdżają :] Czekamy na finał. Edytowane 10 Listopada 2005 przez Morf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kałuża Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Nie no w sumie fajne te bloczki na dysk:D:D tylko musisz uszczelnić jeden ten przecięty bo jest nieszczelny:P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...