solmyr Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Witam, stoję przed zakupem laptopa! Największym dylematem jest rozmiar matrycy 15 czy 15.4 Czy możecie podać mi wymiary w cm obu matryc? Jakie sąwasze wrażenia z użytkowania obu typów? Nie chodzi mi tu o filmy, bo wiadomo że tu 15.4 wygrywa, ale o prace w wordzie, excelu czy innych aplikacjach (photoshop), ewentualnie grach Dzieki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) we wszystkim co napisales lepsza jest 15,4 a filmow to ja nie ogladam na lapie,wiec nie wiem... bierz bez namyslu 15,4 a nie pozalujesz... moj ojciec kupil sobie z 15" i teraz z zadzroscia patrzy na moja(wlasciwie to mojej LOVE laptop) :lol: Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 zdecydowanie lepiej wyglada matryca 15.4 co panorama to panorama... ja nie mialem tego typu rozwazan, odrazu wiedzialem ze 15.4" to dobry wybor... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 OK co do rozmiaru już zdecydowałem - panorama. Teraz została tylko kwestia czy z powłoka szklaną czy nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obsydian Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 ze szklaną to podobno są cyrki że przy dużym blasku możesz ujrzeć nawet samego siebie w matrycy ;] ... lustereczko lustereczko powiedz przecie, która powłoka najlepsza jest na świecie ;] ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majselbaum Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 ja mam acera 5014wlmi 15,4'' i powiem ci że mi baaardzo się podoba. faktycznie w słońcu odbicie chyba jest troche większe niż w normalnej, ale nic to. zazdroszczą mi po prostu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obsydian Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 a tam odrazu zadroscic ;] Ty masz WXGA a ja mam WSXGA ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 crystal rules!! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manux Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 To oczywiscie zalezy do czego lapek ma byc wykorzystywany. Ja kupujac laptopa, ktory mial byc wykorzystywany do pracy i byc jak najbardziej przenosny, wogole odrzucilem niskiej rozdzielczosci matryce 15.4 (WXGA). Notebooka wykorzystuje min do programowania w NetBeans czy Visual Studio gdzie rozdzielczosc gra duza role jesli chodzi o wygode pracy. Dlatego wzialem notka z matryca 15'' SXGA (1400x1050), jest troche mniejszy niz z WXGA (1280x800), dzieki temu moge w miare wygodnie pracowac w podrozy, a rodzielczosc ma sporo wyzsza dzieki czemu pracuje mi sie wygodnie w aplikacjach ktore uzywam. Dodatkowo SXGA ma te same proporcje co XGA (1024x768) wiec nie mam problemu z rozciagnietym obrazem w niektorych grach. Chociaz ten problem juz zanika bo WXGA staje sie standardem w domowych notebookach, wiec i gry wspieraja ten typ matryc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...