roboty2 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam, mam radeon 9500@pro, kupiłem kabel do podłączenia kompa do TV żeby ogląać filmy :D , wszystko działa ok z wyjątkiem jednej rzeczy - kolor obrazu na TV jest czarno biały :mur: . W opcjach sterownika zmieniam format wyświetlania obrazu ale to nie pomaga :mur: - do wyboru mam NTSC-M, PAL-B .... PAL-M. Mam nieco starszy TV i nie wiem czy nie powinien pracować w SECAM'ie :lol: . Jak mialem G4MX to tam miałem więcej trybów wyświetlania do wyboru a tu tylo NTSC i PAL :oops: . Pomocy może są jakieś inne sterowniki albo jakiś progs żeby to naprawić :?: bo czarny TV to nie jest zafajnie :unsure: Z góry dzięki za pomoc. Pozdro. Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez roboty2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 a na płytce karty nie masz zworki do przestawienia NTSC\PAL .. bie niektóre karty mają cos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roboty2 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Już niby wszystko jasne, jak podłączam sam kabel SVHS do kompa a do TV euro to jest kolor, ale jak dodatkowo podłączę od kompa dzwięk (mini jack) to obraz robiś się czarno biały :mur: , niby jest z tego wyjście, nie mogę włożyć mini jacka do końca tylko tak trochę. Izie dzwięk i kolor (choć trochę gorszy) i TV trochę "buczy" jak biorę dzwięk na max w TV. Nie wiem czym to jest spowodowane, może źle ek=ranowany kabel:?: A ta zworka to gfzie powinna być, bo szukam i jakoś znaleźćnie mogę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...