Mumineq666 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 freezer chodzi kontorlownay przez Q-fan. Akasa amber 12cm, puscilem na 5V. Zasilka sie sama reguluje i jest na minimalnych obrotach... Powiedzmy ze jest cicho :) oczwyscie cos takiego, to tylko przy c'n'c, bo o 2,8GHz moge zapomniec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 tylko jak to zrobic w sklepie ;) ?? brac baterie ze soba :D 1590933[/snapback] Tam gdzie kupowałem mieli luzem zasiłkę. Do niej podłączali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 buczek na dobrym łożysku powinien być, nie wiem jakie są the best, ale niektóre (jak np box intela :x) nawet przy minimalnych obrotach dają spory hałas, nie szum o buczki pytaj w konwencjonalnym ;) tam predzej ktoś zaglądnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 (edytowane) sorka. Zostawmy to AC :) Może zaproponujecie mi coś na mój sprzet z WC, zakładając ze bedzie to to podkrecone na 2,8GHz w miare ciche i TANIE. Z naciskiem na tanie :) AndyN, mamy identycznie wykrecona procki, jakie masz temp. na Twoim WC? Edytowane 12 Sierpnia 2005 przez Mumineq666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 (...)AndyN, mamy identycznie wykrecona procki, jakie masz temp. na Twoim WC?Link do mojego WC w moim sigu. Zdjęcia, opis, screeny z temperaturami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 jak na razie wyczytalem tam teperatury przy ustawieniach c'n'c... przy c'n'c i namaxa odkreconym freezerze mam ponizej 28* :) Interesuja mnie temparatury przy podkreconym procku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 jak na razie wyczytalem tam teperatury przy ustawieniach c'n'c... przy c'n'c i namaxa odkreconym freezerze mam ponizej 28* :) Interesuja mnie temparatury przy podkreconym procku :blink: A to: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139223&st=11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 sorka, nie zauważyłem :) osiągi łande, a jak z głośnością układu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Wracając do buczków http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=758 ten kto to usłyszy mógłby być niezłym obeiktem badań dla naukowców.... bo to jest sporo poniżej progu słyszalności.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 (edytowane) Wracając do buczków http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=758 ten kto to usłyszy mógłby być niezłym obeiktem badań dla naukowców.... bo to jest sporo poniżej progu słyszalności.... No offence a wydajność podobna do pierdnięć komara ;) Mam jednego Papsta 8412 - chłodzi dyski. Jest cichy bo mało wydajny, cudów nie ma. Gdybym teraz miał wybierać, kupiłbym w jego miejsce to: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=193 i tak jak w pozostałych arctikach które mam, zmostkowałbym czujnik temperatury/obrotów i regulował obroty z panela. A wentyl kosztuje 9 zł a nie 55 zł. A na min obrotów ma zbliżone parametry do pokazywanego powyżej papsta podkręconego na full (arctic: od 12.2 CFM przy 1000 obr./min 9 dB - papst: 11,76 CFM 10 dB) Ten arctic ma duży zakres obrotów więc można wybierać czy chce się ciszę czy wydajność Nie ma cudów albo będzie dmuchał albo nie będzie go słychać (nie mówię o takich, w których coś chrzęści, stuka, puka niezależnie od wszystkiego) A i tak słychać powietrze przepychane przez chłodnicę. Te decybele są mierzone w warunkach idealnych, bez obciążenia, chłodnic itd sorka, nie zauważyłem :) osiągi łande, a jak z głośnością układu?Ta wersja WC była składana w środku lata i upałów. Wentyle są skręcone na min. przy defaultowych ustawieniach i włączonym C&C. Słychać delikatny szum. W pokoju, w którym śpię, zostawiałem go włączony na noc (coś się ściągało) i szedłem spać. Gdy sprzęt był podkręcony a w pokoju 30 st. to puszczałem wszystko na maxa. Wtedy i tak grałem więc szum tak nie przeszkadzał. Nie robiłem jeszcze testu, że wszystko podkręcone a wentyle na min. obrotów puszczone. Zrobi się chłodniej to to sprawdzę Edytowane 12 Sierpnia 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Ja uwazam ze w budzienie musi byc buczka, na siłe da sie pozbyc, ale nie np jak ktos ma wtedy szalec w BF2 np.... ale na noc przy c'n'c Zadnego buczka byc nie musi i to na pewno, wszystk oda sie wyciagnac,oczywiscienie mowie o wc typu kadet + cpu gpu hdd psu nb bo to woiadomo, ale samo cpu i dobra chłodniczka niepotrzebny nadmuch, jezeli nagrzewnica jest na gorze i powietrze spokojnie przepływa. na normalna prace w dzien moznadac 2 x 120 mm pod regulacja obrotow (przod i tuł budy) plus 120 mm regulownae na chłodnice, przy 4V akasa amber bedzie Ciiiiiicha, ale w minimlanie słyszalna - zagłuszy ją "dzwiek dnia". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Ja uwazam ze w budzienie musi byc buczka, na siłe da sie pozbyc, ale nie np jak ktos ma wtedy szalec w BF2 np.... ale na noc przy c'n'c Zadnego buczka byc nie musi i to na pewno, wszystk oda sie wyciagnac,oczywiscienie mowie o wc typu kadet + cpu gpu hdd psu nb bo to woiadomo, ale samo cpu i dobra chłodniczka niepotrzebny nadmuch, jezeli nagrzewnica jest na gorze i powietrze spokojnie przepływa. (...) Możesz napisać jak to sobie wyobrażasz? Taki układ? A jaki konfig (parametry proca, ilość wydzielanych watów)? Jak rozumiem chłodnica na górze obudowy, jakiś otwór w budzie, tak? A jak zmusisz powietrze do tego żeby przepływało przez chłodnicę? Robiłeś kiedyś taki test czy tylko teoretyzujesz? Bo teoretyków, w różnych dziedzinach, to na tym forum na pęczki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 mam pytanie od mistrzow od buczkow a jakas 12 nie bedzie lepsza od tych ww wymienionych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 mam konfiga bardzo podobnego do Andyna w tym tygodniu bede wycianal w topie 2x120 zdam relacje jak sie bedzie sprawowylo z wylaczonymi fanami na gorze mam jeszcze 120 z boku na grafe oczywiscie wszystkie dziury w budzie pozatykane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość celestin Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 cześć mam pytanie,chlodzenie woda ile by kosztowal zestaw (i mam na to tak z 210zł) moze mi ktos doradzi ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 bedzie bardzo cieżko, a przynajmniej o to by zagwarantować cisze [; pompka powyżej 50zł, nagrzewnica ~100zł (czyszczona) blok na cpu do 50zł, reszta jak zostanie na węże ;), przy jednym bloku możesz pooszczedzać na nagrzewnicy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 nom.... ciężko ale może się da - Prison V2 Lite (60zł) - Atman At-304 (35zł) http://www.zoosfera.pl/srodek.php?id=1085&kat=10 - sklep w wa-wie jest - węże ok. 3m (ok. 9zł) -- reszta na nagrzewnicę zostaje bo firmowej w tej cenie nie bardzo da radę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Chłodnica może być pasywna ale musi być jej troche np 5-10 m miedzianej rurki można w niej użyć kilku kolanek i wtedy np przyczepić na tył biurka. Za 15gr kupisz takie mocowanie do rurki użyjesz ich 4 i rurki z kolankami za 30zł i będzie git. Przyjmując że była by to rurka 15mm średnica i 5m długości to pow oddawania ciepła wyniosła by 2355 cm2 myśle że by starczyło ewentualnie 2x tyle i na 100% by starczyło. Tyle że do tej pory jak narazie jedyna poppa jakiej nie słyszałem to jest do CO i jak byś chciał takie coś kupic to w 200 WC ci się nie zmieści. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...