L.S.K Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Mam pytanie do posiadaczy powerX. Mianowicie złożyłem dzis wc dodałem do wody barwnika uv i zastanawia mnie czemu jak podswietle go ktoda to nie widać płynu między finami, jak by tamtędy nie płynął ;/ Co o tym sądzicie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 pewnie dlatego ze jest mała przerwa między finami ,jest mało płynu i słaby efekt świecenia albo i go brak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.S.K Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 No nie wiem powinno byc widac choć odrobinke, a tu nic ;/ Juz sie zastanawiałem czy ta woda nie leci jakos inna droga ;/ juz sam nie wiem ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 to pewnie górą leci , a moze bokami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.S.K Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Nie no Pit202 zgrywasz sie :> Bokami to raczej nie ma jak leciec ale góra moze... Nie wiem jaka jest odleglosc finów od topu ;/ Zreszta ty mi powiedz to powerX to twoja konstrukcja nie? Robiłeś testy z uv? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 temat roku ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.S.K Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Nie no dobra a poważnie mówiac to poprostu dziwne jest ze nie widac efektu uv miedzy finami i tyle, chciałem sie tylko spytac ktos ma tez powerX wraz z uv i jak jest u niego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 (edytowane) to pewnie górą leci , a moze bokami ? 1591909[/snapback] Pit pewnie woda leci mikro kanalem pomiedzy oringiem a topem :P a tak wogole to suma wody jaka przelatuje pomiedzy finami, jest na tyle mala ze nie masz mozliwosci zlapania koloru barwnika UV Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 za male przerwy miedzy FINAMi i woda nie przeplywa, moge sie z toba zamienic dam Ci bloczek z wiekszymi przerwami :) Wylacz pompke i zobacz czy bedzie swiecilo bez cyrkulacji cieczy w ukladzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Za małe przerwy między finami i z racji takiej małej ilości wody w tych szczelinach efektu nie widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.S.K Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Dobra dziekuje za informacje :) Temat chyba do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 przerwe miedzy topem a górą finow zawsze staralem sie robic jak najmniejszą w granicach 0.1 - 0.2mm a nie 1mm kto to wogole wymyślił ? ? ? a tak powaznie do swiecenia to przyczyn pewnie jest kilka : 1) mala szerokosc kanałku - pod nieodpowiednim kątem swiatło UV nie oświeca całej głębokości kanału 2) mała szerokosc kanału - za mała ilość barwnika w kanale nie daje oczekiwanego efektu efekt swiecenia lepiej widac w blokach "SuperNOVA" i "Wave" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.S.K Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 No teraz juz all rozumiem. Takiej odpowiedzi oczekiwałem dzikei pit202 ;) Już niedługo moje cacko ujrzy swiat dzienny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 He\h ,ale jakby plynała woda gora to chyba by sie swieciła no nie :lol: lbo cos ominąłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...