Slayer Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) Jak w temacie. I czy słuchawki z 8 głośnikami oznaczone 5.1 mogą po podłączeniu do karty 7.1 grać w 7.1? :-| Puki co teoretycznie mam do wyboru tylko Icemat Siberia, a przynajmniej tak mi się wydaje, bo skoro sprzedają wersję Combo z k. muzyczną na 7.1, to chyba muszą mieć one obsługę 7.1? Jest jeszcze Sharkoon Majestic 5.1 II, Sharkoon Cosmic 5.1 i Medusa 5.1 Surround Sound Headset , mają po 8 głośników, więc czy te słuchawki można zmusić do gry w 7.1? Z tego co zdołałem się dowiedzieć, słuchawki na USB nie są dobrym wyjściem, bo dźwięk może być gorszej jakości i może nie nadążać z tym, co widzimy na ekranie. Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Ale one mają napisane 5.1 i mają o głośników :?: :blink: . Pierwsze słysze...ale gdzieś widziałem subiektywne recenzje tych słuchaweczek i dużo lepsze będzie jakieś porządne stereo niż zabawa w takie coś...ale to tylko moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) Niewiele ta wypowiedź wniosła do tematu- o ciągłym obrzydzaniu takich rozwiązań na rzecz stereo już nie zwracam nawet uwagi :P A ilośc głośników w powyższych słuchawkach jest potwierdzona, rózne źródła opisują to samo. Sądzę więc, że powinny być w 7.1, bo ten standard właściwie różni się od 5.1 tym, że ma zdublowane 2 kanały co chyba powoduje, że ze względu na małe odległości między głośnikami wyczuwa się tylko 5.1 kanałów :blink: Ale i tak lepiej mieć chyba te 8 głośników niż 6 hm? Że nie wspomnę o tym, że nigdzie nie widziałem oznaczenia samych słuchawek jako 7.1 :huh: Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 SPoko, wiem, że nie wniosła bo dalej uważam, że to złe wyjście. Natomiast dla mnie osobiście jest "Majstersztykiem" obsadzenie( bo to przeca 7.1) Subwoofera, Centralnego i sześciu satelit w nausznikach :lol: . Najbardziej interesuje mnie central i sub. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 w takich sluchawkach jest 8 glosnikow bo sa zdublowane centralny i sub (po jednym na kazde ucho) a w zestawie glosnikowym 5.1 jest 1 centralny i 1 sub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...