WIDMO82 Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 własnie trafiłem na bardzo interesujacy art. na interii Pozwole sobie go tu wkleic :) "Nowe Celerony 12.05.2002 09:33 W nadchodzącym tygodniu Intel przedstawi nowe procesory Celeron. Będą one miały architekturę zbliżoną do architektury Pentium 4 (obecne Celerony oparte są na architekturze Pentium III) , co pozwoliło m.in. je przyspieszyć, a także obniżyć koszty ich produkcji. Nowe Celerony taktowane 1,7 i 1,8 GHz przeznaczone dla komputerów biurkowych zostana pokazane w środę. Procesory z tej rodziny zazwyczaj są dużo tańsze od Pentium 4. Być może za ich wprowadzeniem pójdzie zatem obniżka cen komputerów wyposażonych w te dość szybkie układy. Zazwyczaj wprowadzenie ?nowości? wiąże się również z obniżeniem ceny starszych procesorów, co ucieszy tych, dla których ważniejsza jest cena niż szybkość. Niemniej od przedstawienia prototypu, do wprowadzenia procesorów do masowej produkcji musi upłynąć nieco czasu. Niemniej analitycy szacują, że najpóźniej za 4-5 miesięcy komputery z nowymi Celeronami znajda się już w sprzedaży. Nowe procesory będą mogły współpracować z szyną taktowaną 400 Mhz, będą miały jednak o połowę mniej pamięci podręcznej dla danych (cache L2). Obecnie dostępne procesory rodziny Celeron mają jej 256 KB. Niemniej ten ?niedostatek? z nawiązką zrównoważy szybsze taktowanie. Intel twierdzi, ze nowy Celeron 1,8 GHz jest szybszy od Athlona XP 2100+. Ciekawe, czy (i jaka) będzie odpowiedź AMD" bardzo mnie rozbawiło przed ostatnie zdanie nowy Celeron 1,8 GHz jest szybszy od Athlona XP 2100+. Z wielkim zaciekawieniem czekam na pierwsze testy, porównania, i wrazenia szarych tweakmenów z pracy tych proców ;) Jak ktos znajdzie jakies artykuły o tych celkach to niech szybko zapodaje mi je tutaj :) Mnie osobiscie nie chce sie wierzyc by te pierwsze celerony były szybsze od athlonów XP, ale...... kto wie ;) mnie to jedno tylko zastanawia... jak to sie @:-) http://nt.interia.pl/news?inf=260051 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Jesli intel nie wymyslil czegos nowego (a nie wymyslil) to celerony4 beda wolniejsze od p4. A jak wydajnosc tych ostatnich (w wersji 1,8GHz) sie ma do AthlonaXP2100+ to kazdy wie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 "nowy Celeron 1,8 GHz jest szybszy od Athlona XP 2100+" jasne, buahaha juz ja to widze, ciekawe w czym :P :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 "nowy Celeron 1,8 GHz jest szybszy od Athlona XP 2100+" jasne, buahaha juz ja to widze, ciekawe w czym :P :wink: pewnie w wymianie :wink: kupujesz tego proca i juz nastepnego dnia chcesz go wymienic na cos innego - lepszego :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 W nadchodzącym tygodniu Intel przedstawi nowe procesory Celeron. Będą one miały architekturę zbliżoną do architektury Pentium 4 (obecne Celerony oparte są na architekturze Pentium III) , co pozwoliło m.in. je przyspieszyć, a także obniżyć koszty ich produkcji. Wg. mnie to pozwoliło to przyspieszyć tylko zegary (zwolnić je w rzeczywistości), a jedyną korzyścią (jeżeli można mówić o korzysciach przy ewidentnym kroku wstecz 0.13um => 0.18um) jest to, że Intel może jest produkować dużo taniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 jedyna korzysc to taka, ze przy zmianie na p4 nie musisz zmieniac plyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Odpowiedź AMD będzie jedna ... wybuch śmiechu :D :D :D Jakiś cieć pisał ten tekst ,aż 3x urzył słowa niemniej ,do tego wogóle nie zna się na rzeczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 nie bede tego komentował bo odrazu posypia sie uwagi od niekompetentnych ludzi :twisted: powiem tylko LOL :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 nie bede tego komentował bo odrazu posypia sie uwagi od niekompetentnych ludzi :twisted: powiem tylko LOL :lol: A co ma tu kompetencja do rzeczy ? No chyba, ze nie wiemy co oznacza to slowo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 nie bede tego komentował bo odrazu posypia sie uwagi od niekompetentnych ludzi :twisted: powiem tylko LOL :lol: A co ma tu kompetencja do rzeczy ? No chyba, ze nie wiemy co oznacza to slowo :P wlasnie mamy 1-szego błazna wlasnie widzimy jak na dłoni kto nie wie co to znaczy niekompetencja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Nyny - kto tu jest blaznem? poczytaj swoje teksty i dojdziesz napewno do wlasciwych wnioskow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 blaznem jestes ty skoro sie wtracasz nie gadam z toba tylko z kaersem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 własnie trafiłem na bardzo interesujacy art. na interii Pozwole sobie go tu wkleic :) "Nowe Celerony 12.05.2002 09:33 nowy Celeron 1,8 GHz jest szybszy od Athlona XP 2100+. Cały czas jestem za Intelem, ale do takiego stwierdzenia bym się nie posunął. Przecież na 100% będzie wolniejszy od P4. Szkoda, że Intel nie będzie kontynuował produkcji Celeronów i P3 na socket 370 (a może będzie :cry: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 nie bede tego komentował bo odrazu posypia sie uwagi od niekompetentnych ludzi :twisted: powiem tylko LOL :lol: A co ma tu kompetencja do rzeczy ? No chyba, ze nie wiemy co oznacza to slowo :P wlasnie mamy 1-szego błazna wlasnie widzimy jak na dłoni kto nie wie co to znaczy niekompetencja Wez jednak slownik do reki i zobacz czy to slowo pasuje. Blaznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 niekompetentny to znaczy nie znajacy sie na czyms i upierajacy sie przy swojej decyzji np. ja nie jestem elektrykiem ale sie z nim bede klucil o cos o co nie mam racji wiec ty lepiej wez slownik blaznie i mi tu nie chrzań Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 niekompetentny to znaczy nie znajacy sie na czyms i upierajacy sie przy swojej decyzji np. ja nie jestem elektrykiem ale sie z nim bede klucil o cos o co nie mam racji wiec ty lepiej wez slownik blaznie i mi tu nie chrzań Co to za bzdety opowiadasz ??? niekompetentny to znaczy nie znajacy sie na czyms i upierajacy sie przy swojej decyzjihaha, dobre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Ja tam se kupie celka 2G, jak sie tylko pojawi :P (dobra sciema pol sukcesu 8) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[QBS] Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 nie bede tego komentował bo odrazu posypia sie uwagi od niekompetentnych ludzi :twisted: powiem tylko LOL :lol: A co ma tu kompetencja do rzeczy ? No chyba, ze nie wiemy co oznacza to slowo :P wlasnie mamy 1-szego błazna wlasnie widzimy jak na dłoni kto nie wie co to znaczy niekompetencja Wez jednak slownik do reki i zobacz czy to slowo pasuje. Blaznie. Nie kompetentny - Nie wywiazujacy sie z kompetencji :] cokolwiek to znaczy... :P znaczy domyslam sie :twisted: a wogule to nie macie o czym gadac? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[QBS] Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 A zapomnialem dodac... :] Te nowe balerony hmm... Jak ja pamietam to balerony nigdy nie byly bez oc super wydajne... Bez obrazy oczywiscie :roll: Aha... co ja o tym mysle? hmm :? Skomentuje crootko Buhahahaha 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 "]A zapomnialem dodac... :] Te nowe balerony hmm... Jak ja pamietam to balerony nigdy nie byly bez oc super wydajne... Bez obrazy oczywiscie :roll: Aha... co ja o tym mysle? hmm :? Skomentuje crootko Buhahahaha 8) a co moze P4 bez oc sa super wydajne??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 bedzie mozna jedynie pozazdroscic posiadaczom nowych celkow:D :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 hehe wiedziałem ze to was rozbawi to zdanie, no ale az tak ? hehe :) macie racje spec jakis to pisał:) ja lubie intela ale tylko za @ był spoko ale do czasu, przyznaje sie ze zawiodlem sie kiedy dowiedziałem sie ( niestety po fakcie - kupnie celka 1.2 ) ze mój abit nic dobrego nie zobaczy juz w swoim zyciu jak C3 :( Z wielką checią zamieniłbym to co mam teraz na Durona 1000 solteka drv4 i 256 ddr. Po nowym roku wpakowałbym sobie tam Athlona 2000+ i po sprawie, potem juz jakiegos 2800 i dopiero zmiana płytki, a tak ? eeeech jedyne ryzyko to to iz miałbym pecha i padłoby mi chłodzenie po podkrecenie tego amd i byłaby lipa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 mialem dzisiaj zly humor, ale buahahahahahahahaahah nie moge sie przestac brechtac, "szybsze od xp" buahahahahahaahahah uspokoojcie mnie, plis buahahahahaahhaahahahahaha odwala mi:P buahahahaha lol rotfl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 mialem dzisiaj zly humor, ale buahahahahahahahaahah nie moge sie przestac brechtac, "szybsze od xp" buahahahahahaahahah uspokoojcie mnie, plis buahahahahaahhaahahahahaha odwala mi:P buahahahaha lol rotfl stuknij sie lekko młotkiem mi to pomogło:D ale pozniej kaeres znow mnie rozbawil:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...