Pride Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam! Mam dość denerwujący problem. Komputer się resetuje, ale nigdy nie wiadomo, kiedy. Kilkakrotnie po próbie pierwszego uruchomienia, podczas gry, albo jeszcze, kiedy indziej. Myślałem, że to graficzna, ale przetestowałem u kolegi i działała. Tutaj opis kompa i raport z pewnego programu: Tutaj Raport AMD Athlon Xp 1700+ płyta Jetway 866AS ultra Geforce4 MX 440 - 64MB zasilacz X-Power 300W RAM 256MB DDR 266mzh oraz 128MB DDR 266mzh firmy ELIXIR dysk Samsung 40 GB (nowy) w tym momencie nie są podłączone żadne CDki Z góry dziękuję! Zaznaczam że teraz mam już Athlona 64 2800+ ;) Edytowane 14 Sierpnia 2005 przez Pride Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Witam! Mam dość denerwujący problem. Komputer się resetuje, ale nigdy nie wiadomo, kiedy. Kilkakrotnie po próbie pierwszego uruchomienia, podczas gry, albo jeszcze, kiedy indziej. Myślałem, że to graficzna, ale przetestowałem u kolegi i działała. Tutaj opis kompa i raport z pewnego programu: 1594210[/snapback] troche juz na tym forum jestes. Tzn nie dolaczyles wczoraj.. ale nic sie przez ten czas nie nauczyles. Powodow moze byc setki i tyle samo pewnie jest topicow traktyjacych o nich.. Moze proc sie przegrzewa, moze plyta, moze soft a moze... zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Tyle to ja też wiem ale nie wiem jak sprawdzic co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 (edytowane) u mojej panny jest to samo, wymienilem juz grafe i zasilacz i dalej to samo, stawiam teraz na mobo. u mnie ten komp kiedys chodzil dobrze u niej dopiwro zaczely sie problemy, wadliwa instalacja elektryczna w mieszkaniu moze powodowac tego typu historie ? niedawno sfajczyl jej sie modem ISDN. konf kompa: Athlon 2600+ (Barton) Zalman CNPS 7000B-Cu Asus A7V600X 2x512 MB Kingston Radeon 9550 WD Caviar 80 GB (ATA) Topower 400W P5 Edytowane 14 Sierpnia 2005 przez baka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Witam! Tutaj opis kompa i raport z pewnego programu: AMD Athlon Xp 1700+ płyta Jetway 866AS ultra Geforce4 MX 440 - 64MB zasilacz X-Power 300W RAM 256MB DDR 266mzh oraz 128MB DDR 266mzh firmy ELIXIR dysk Samsung 40 GB (nowy) w tym momencie nie są podłączone żadne CDki Z góry dziękuję! Zaznaczam że teraz mam już Athlona 64 2800+ ;) 1594210[/snapback] Chyba czegoś nie rozumiem, tego A64 2800+ to trzymasz na półce tak? Tyle to ja też wiem ale nie wiem jak sprawdzic co? Temperatury sprawdzasz MBM albo Speedfan'em RAM skanujesz Goldmemory lub Memtest'em Napiecia mierzysz miernikiem. Kartę sprawdzasz 3Dmarkiem Proca i RAM można przetestować SuperPI lub Prime95. No i zajrzyj do FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Dzięki! Teraz używam 64 ale tego XP też chce dać do użytku (sieć). Postestuje all i powiem co mi wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...