AfromanPL Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Witam. Chcę podkręcić procka, grafe i ramy :).Moja płyta główna to Gigabyte GA-7N400-L. Zaczne najpierw od opisu procka. Mam Athlona XP Barton 2600+ i chciałem go podkręcic w biosie zmieniając FSB, ale nie moge podwyższać FSB stopniowo tylko z domyślnego 166 na 200. Chciałem też podkręcić ramy, ale kręci da się je jedynie w procentach (mam 2x 256 DDR Kingston 400mhz). Mam pytanie czy mogę podkrecić procek w biosie odrazu z 166 na 200, albo czy znacie jakies programy do podkrecania procka i ramów(ściągnąłem jakis CPUcool, znacie go?). Teraz przejdę do grafy. Mam Gainwarda GeForce FX 5700 Ultra/880 TV-DVI. I chcę ją podkrecić bez radiatorów na pamięciach :). Proszę o pomoc z podkreceniem procka i ramow :) P.S: Mam zasilacz 400W. Z góry wielkie dzieki :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Poszukaj moze tematow o tej plycie. Ctrl+F1 = odblokowane opcje w biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AfromanPL Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 (edytowane) dzieki grzeg255:) ... szukałem temató o tej płycie ale nie moglem znalezc :) A moge podkrecac moja grafe ? Mam Gainwarda GeForce FX 5700 Ultra/880 TV-DVI. I chcę ją podkrecić bez radiatorów na pamięciach Edytowane 14 Sierpnia 2005 przez AfromanPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Możesz za pomocą np: Riva Tuner. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...