arturro_s Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Witam czy zna ktos adres jakiegos sklepu internetowego w USA ktory wysyla czesci zagranice np. do Polski . Czy ten sklep Tiger Direct.com ma mazliwosc wysylania czesci do Polski bo czytalem tam ze chyba moze ale pewien nie jestem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 oni nie wysylaja do polski przy rejestrowaniu sie wybiera sie kraj z listy i tam nie ma Polski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturro_s Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Hmm a do UK (anglia) wysylaja? i nie wiesz ile taka przesylka moze kosztowac? tak do 10 KG . IMHO ceny i sprzet tam maja ze tak powiem bardzo oplacalny :) a ja mam pytanie troche z innej beczki ..... znacie jakis sklep w USA co wysyla sprzet do Wielkiej Brytanii(Anglia ;) ) ? i czy orientujecie sie ile moze kosztowac wysylka np do 10 kg ? bo jak patrze na te ceny w USA to sprzet prawie za darmo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 to ja sie podepne pod topic i spytam czy zna ktoś jakies sklepy netowe ale w kanadzie , nie musza do polski wysyłac bo kumpel jest toby cos "potajemnie" przywióz może Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) Nie wiem jak to z wysyłką sprzęteu do UK, ale ostatnio chiałem z powodu amd x2 sprowadzić sobie kilka części. Sprawa jest dość skompilowana (nie wiem czy wszystko dobrze pamiętam, więc prosze nie łapać na słowo - gdzie nie jestem pewny dałem *): 1. Zadko który sklep z okazyjnymi cenami wysyla cos poza teren usa. 2. Sklepy z baardzo okazyjnymi cenami to najczesciej walki typu - przelewasz kase, oni towaru nie maja i zbywaja kilenta na czas, oddaja kase po 1/2 miechach obracajac nia przez ten czas. (relacje kuzyna ;]) 3. Wysylka z tego co wiem jest mozliwa na dwa sposoby : *a) jakas pocztą gdzie max ubezpieczenie wynosi 35$ i żadko co sprawdzaja co jest w srodku *B) ubezpeczenie na pelno wartosc ale paczki sa sprawdzane zawsze - patrz. pk4 4. Jeśli paczka zostanie sprawdzona dowalony zostanie VAT (clo aktualnie to zero procent w panstwach UE). Nie wiem jak jest UK z VATem, ale tutaj mając 22% stawke procek 4200+ warty 498$ wyjdzie koło ~1900 zł, doliczamy przesyłke która wyjdzie pewnie conajmniej ~30 dolców i mamy około 2000 zł = cena bezsensowna, zyskuje sie marne 100 zł i jeszcze większy kłopot z gwarą i ew. zepsutym towarem. 5. Warto kupić coś będa już w usa, tak babranie się wysyłkami jest bezsensu. Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez Nexer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Wiekszosc sklepow w usa wysyla do Kanady. Na jebaju sa sprzedawcy, ktorzy wysylaja do Polski, ale cena znacznie wyzsza niz np w Neweggu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturro_s Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Uhm tak myslalem ze to nie takie proste :) wiec wystarczy miec znajomego w USA ktory kupi czesci i przywiezie badz wysle iproblem z glowy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Ja zawsze zamawiam przez siostre z www.newegg.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturro_s Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Ja zawsze zamawiam przez siostre z www.newegg.com 1595276[/snapback] I nie masz zadnych problemow? a jak z cenami za wysylke ? zakladam ze twoja siostra mieszka w USA.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 A znacie moze jakis sklep w Anglii :> Najlepiel w okolicach Birgminham albo Londynu :P Ale wystarczy mi obojetnie jaki wysylkowy ale sprawdzony na terenie Anglii bo mam wujka tam i pod koniec sierpnia bedzie w Polsce wiec moze by mi cos kupił :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturro_s Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 sa sklepy ale ceny porownywalne w polsce wiec szkoda zachodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
global Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 No to ja sie podczepie ze swoim pytaniem :) Chcialem cos zakupic na newegg.com i chce zeby to doszlo na adres siostry, ktora mieszka w USA. Sam chcialem zaplacic za towar i tu jest problem. Newegg nie honoruje zagranicznych kart kredytowych. Myslalem o zaplacie paypalem, ale nie wiem czy nie bedzie problemu jesli konto na newegg bedzie na siostre a konto paypal bedzie stalo na mnie. Niby prostym rozwiazem jest zalozenie przez siostre wlasnego konta paypal na ktore przetransferuje pieniazki, ale obawiam sie ze bedzie to dla niej zbyt skomplikowane :) Mial juz ktos podobna sytuacje? Da sie jakos rozwiazac moj problem bez rezygnacji z zakupu lub kupowania sprzetu za pieniazki siory? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 global - a co ich interesuje adres na jaki maja towar wyslac ? Nic ? Poprostu jako adres do wysylki podajesz adres siostry i po problemie. Btw. nie lepiej przeslac kase siostrze i ona zaplaci ? To kosztuje ok. 35-50zl za taki przelew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Jesli w neweggu placisz Paypalem adres z Paypala i adres do wysylki musi byc ten sam. Pisza o tym wyraznie w swoim FAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
global Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 @Torwald 35-50zl+podatek ktory jest naliczany od sumy zakupu (cos kolo 6%)+przesylka do siostry+przesylka do mnie i juz coraz mniej mi sie to oplaca. Chce zeby pomimo braku gwarancji taki zakup byl oplacalny. @turtles5 no to dalem ciala :/ Przegladalem wczesniej FAQ w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie, ale nic nie znalazlem. Nawet maila do nich w tej sprawie napisalem :) Coz, trzeba bedzie nauczyc siostre poslugiwac sie paypalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...