Skocz do zawartości
M4ciek

Jaki Zasilacz Do Mojego Zestawu (i Upgrade)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono specjalistow zwracajac sie z prosba o porade odnosnie zakupu nowego zasilacza :)

moja konfiguracja obecnie to:

Barton 2500+

MSI KT7N2 Delta

2x256 DD RKingston'a

2xSamsung SATA 200GB

Seagate 7.7200 EIDE: 120 & 160GB

IBM 120GB;

Radeon 9200 128MB

2xNB 92mm+NB 120mm

Chieftec BA-B-B-SL Big Tower

ModeCom 300W

az sie dziwie ze ten 300 watowiec to wytrzymuje, no ale...

Jestem na etapie wyciszania i modernizacji komputera. Obecny zasilacz dziala prawidlowo ale jest dosc glosny (chyba juz jako jedyny "wyroznia" sie dzwiekiem) ale planuje w niedlugim czasie modernizacje hardware'u (w skrócie: przesiadka na nowej plycie z A64+Radeon 9550 (bo nie gram)) - modernizacje zwiazana z zamontowaniem zestawu WC :rolleyes: dlatego tez juz teraz wole wyposazyc sie w dobry, markowy zasilacz. Cechy jakie sa dla mnie najistotniejsze to stabilnosc i cisza...

Wstepnie po przejrzeniu ofert w roznych zrodlach wybralem sobie ten: Topower TOP-420NF ale czytalem ze jego wentyl zalaczajacy sie powyzej 250W w tescie Benchmarka wcale sie nie zalaczyl a w innym tescie (juz nie pamietam gdzie) subiektywna ocena glosnosci wlaczonego wentylatora byla bardzo slaba...

Dlatego licze na opinie i propozycje Wasze :)

cichy, posiadajacy rezerwy mocy do rozbudy tak jak opisalem.. w cenie do 450 PLN

Edytowane przez M4ciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szanowne grono specjalistow zwracajac sie z prosba o porade odnosnie zakupu nowego zasilacza :)

moja konfiguracja obecnie to:

Barton 2500+

MSI KT7N2 Delta

2x256 DD RKingston'a

2xSamsung SATA 200GB

Seagate 7.7200 EIDE: 120 & 160GB

IBM 120GB;

Radeon 9200 128MB

2xNB 92mm+NB 120mm

Chieftec BA-B-B-SL Big Tower

ModeCom 300W

az sie dziwie ze ten 300 watowiec to wytrzymuje, no ale...

Jestem na etapie wyciszania i modernizacji komputera. Obecny zasilacz dziala prawidlowo ale jest dosc glosny (chyba juz jako jedyny "wyroznia" sie dzwiekiem) ale planuje w niedlugim czasie modernizacje hardware'u (w skrócie: przesiadka na nowej plycie z A64+Radeon 9550 (bo nie gram)) - modernizacje zwiazana z zamontowaniem zestawu WC :rolleyes: dlatego tez juz teraz wole wyposazyc sie w dobry, markowy zasilacz. Cechy jakie sa dla mnie najistotniejsze to stabilnosc i cisza...

Wstepnie po przejrzeniu ofert w roznych zrodlach wybralem sobie ten: 1595479[/snapback]

Wyobraz sobie ze to co mam w podpisie, plus podkrecony radeon9800se zasilala 250-ka - z palcem w pupie :D Jednak mysle ze bylo to balansowanie na krawedzi :) Uwazam ze do tego co planujesz zlozyc spokojnie wystarczy ci jakis Tagan 330W (a jakze - wszyscy na forum polecaja.. do tego mozesz na to przeznaczyc dosc spora kwote) W sumie mozesz wziac 380-ke - na wszelki wypadek. Jednakze na Twoim miejscu zainwestowalbym w tansza jednostke.. ale to tylko moje zdanie z ktorym nikt nie musi sie zgadzac..

Edytowane przez QuicksilveR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi