Skocz do zawartości
Lookfish

Problem Z Usb :?

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba wlasnie o to chodzi...

Mianowicie sprawilem sobie Creative MuVo Tx 512 (ale nie o nim mowa) i kiedy podlaczam go pod usb, to moj komp go nie wykrywa :/

muvo jest wporzadku, bo na innych kompach dziala normalnie

(aha, jak to cos pomoze, to moj mouse dziala normalnie na kazdym usb...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko mi nie mow ze masz k7s5a...

A tak na serio mialem kiedys podobny przypadek ze na starszej mobo nie obslugujacej usb 2.0 nie chcial dzialac aparat cyfrowy z usb 2.0.

logiczne ze te standardy sa kompatybilne ale jednak nie szlo nic zrobic.... Pomogł dopiero kontroler USB na pCI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestes pewny ze masz wszystko dobrze w biosie skonfigurowane?

Chodzi mi to o wlaczenie wszystkich portów USB.

Probowales mp3 playera podlaczac pod inne porty, chociazby pod ten gdzie działa myszka.

Jesli masz mozliwosc podpiecia do plyty panela z dodatkowymi portami usb na sledziu to sproboj przez niego.

Przeinstaluj steroniki do mobo, zainstaluj najnowszego Service Packa do windowsa, i sproboj odisntalowac i zainstalowac konownie kontroler USB w menadrzeze urzadzen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestes pewny ze masz wszystko dobrze w biosie skonfigurowane?

Chodzi mi to o wlaczenie wszystkich portów USB.

dla mnie konfigurowanie w biosie to jak latanie samolotem :P

jest sledz z przodu, ktory nie dziala, ale on jest albo wogole nie podlaczony, albo w biosie nie aktywowany

Probowales mp3 playera podlaczac pod inne porty, chociazby pod ten gdzie działa myszka.

pod kazdy dzialajacy, jaki mam

Jesli masz mozliwosc podpiecia do plyty panela z dodatkowymi portami  usb na sledziu to sproboj przez niego.

j/w

Przeinstaluj steroniki do mobo, zainstaluj najnowszego Service Packa do windowsa, i sproboj odisntalowac i zainstalowac konownie kontroler USB w menadrzeze urzadzen.

chyba tylko to mi pozostalo... Edytowane przez Lookfish

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny problem ale jeszcze sie z nim nie uporałem...

mam XP z SP2 płyta Gigabyte GA8IPE1000-G

w biosie mam włączone USB, sterowniki zainstalowane i MuVo nie działa. Napewno nie jest uszkodzone. USB też jest sprawne bo inne sprzęty działają bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe.. a moze ktosd wam podlaczal (sprzedawca, kolega nie wiem) przednie (dodatkowe) usb :) jak sie je zle podepnie to mozna nawet spalic zaislanie usb.

ALE!! spali sie tylko zasilanie dotyczace dodatkowych usb. Najlepiej podlacz pod usb jakas muszke optyczna.. jak sie zaswieci to zasialanie jest wiec muvo musi dzialac. sam mam muvo i dziala pieknie. Ktos cos pisal o sterach. w XP stary do muvo.. przeciez to jest pamiec msowa...

Sprawdzcie czy w menadzerze urzadzen macie jakies zmianu po podlaczeniu muvo. Czasem pojawia sie "Nieznene urzadzenie" i to oznacza bladne podlaczenie dodatkowych usb.

Najprosciej podlaczcie pod usb co pobiera zasilanie z usb... modem od neo... mysz na usb, drukarka hp (ale nie kazda chyba)...

Jak cos to piszcie.. cos sie zaradzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi