Skocz do zawartości
dario85

Filmy Dts Na Kompie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak to jest w wersji 0.70, ale ja w 1.01a wchodze na zakladke System i zaznaczam ptaszka obok DTS w opcji "Use AC3 filter for..."

To samo mozesz zaznaczyc instalujac AC3 filter.

1599013[/snapback]

Dalej nie działa, wszystko chodzi razem z menu (jest dźwięk) ale jak puszczę film to cisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam odinstalowanie wszytskich codecow i oprogramowania do ogladania filmow i isntalacje k-lite mega codec pack. jest tam wszytsko. u mnie po zainstalowaniu tego packa filmy ze sciezka DTS chodza bez problemu w media player clasic.

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duuzo wody uplynelo od ostatniego postu :)

Chcialbym sie niejako podpiac pod ten temat zeby nie zakladac nowego

Czym odtwarzac pod windowsem albumy muzyczne

zapisane w formacie Wav DTS

Najnowsze codecki K-lite + MediaPlayer Classic dają sobie radę z filmami AC3/DTS

ale pliki wav tylko szumia pod MediaPlayerem Classic :(

Jest wprawdzie WinAmp i plugin in_dts ale bynajmniej u mnie dosc czesto trzaszczy

co uniemozliwia glosniejsze sluchanie muzy ,

a muza znacznie ladniej brzmi w DTS niz najlepsze mp3

Jesli ktos ma jakis sposob na ladne czyste odgrywanie DTS-Wav to poprosze o info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ffdshow. W konfigu audio wybierz all supported w polu Uncompresed (zakładka Codecs). AC3Filter z tego co pamiętam też dekoduje DTS-WAV.

EDIT:

ale pliki wav tylko szumia pod MediaPlayerem Classic

Jak odbudujesz strumień (rebuild stream) za pomocą DTS Parser to już nie będą szumieć. Edytowane przez Dj_AnT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dj_AnT

Wielgachne Dzieki ! !

Drobna zmiana ustawien w FDshow pomogla odrazu , teraz selekcja kanalow znacznie lepsza

niz ta z Winamp z pluginem in_DTS

Nie zrozumialem tylko do czego ten DTS Phaser ,ale zaraz cos poczytam na ten temat

Widze ze mozna nim jakas Konwersje zrobic ,ale p o konwersji nie uslyszalem jakiejs

roznicy w jakosci audio

Update

Pliki .wav odtwarzaja sie pieknie w MMC po zmianie ustawien FDShow

Niestety Foobar te same pliki nie potrafi odtworzyc , trzeba je Rebuildowac tym DTS Phaser

nie mam pojecia dlaczego tak jest

Edytowane przez Bemx2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi