Bogusz Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Czesc, mam wlasnie okazje kupic LCD HP L1810 za 550 zlotych. Oczywiscie maszynka uzywana, model zdaje sie z 2002 lub nawet 2001 roku. 18,1 cala, hub usb, plamka 0,28 mm, nie znam czasu reakcji matrycy. Rozdzialka 1280 na 1024 , 70 Hz. katy widzenia po 170 stopni na boki. Nie wykrylem zadnych martwych pikseli, przynajmniej przy wyswietlaniu zielonego, niebieskiego, czarnego, czerwonego i bialego tla. Swieci rownomiernie. Bede uzywal go raczej do netu, filmów (juz sprawdzilem, przy filmach jest ok), czasem do gier (da sie przezyc, testowalem przy splinter cell czy operation flashpoint). Glownie zalezy mi na zminimalizowaniu zlego wplywu mojego starego CRT na zdrowie + oczywiscie wiecej miejsca na biurku :) Czy skorzystac z tej okazji? Nie za stary model tego monitora? Cena jest naprawde atrakcyjna i nie ma tu walka, bo kupuje od sprawdzonego znajomego. Co powiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 http://itc.ua/hl/txitem.phtml?ID=28&cID=20 Czas reakcji 50ms, trochę dużo. Jeśli nie będzie to problemem to kupuj, ale ja bym się targował ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogusz Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 No dobra, zdecydowalem sie na ten monitor, ciekawi mnie jednak drobna sprawa - kabel od monitora (doprowadzajacy sygnal) jest dziwnie cienki w porownaniu do kabla od crt-ka. Kilka pytan: 1.Czy ta cienkosc wynika z braku ekranowania? 2.Czy cienki kabel bedzie podatny na zaklocenia? 3.Czy powinienem go wymienic? z gotry dzieki za odp, zdrowko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SR-71 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 No dobra, zdecydowalem sie na ten monitor, ciekawi mnie jednak drobna sprawa - kabel od monitora (doprowadzajacy sygnal) jest dziwnie cienki w porownaniu do kabla od crt-ka. Kilka pytan: 1.Czy ta cienkosc wynika z braku ekranowania? 2.Czy cienki kabel bedzie podatny na zaklocenia? 3.Czy powinienem go wymienic? z gotry dzieki za odp, zdrowko 1600049[/snapback] Ten monitor to niezła okazja za te pieniądze. 1.Moze być nieekranowany 2.Jak jest nieekranowany to będzie podatny. 3.Jak obraz będzie dobry to niewymieniaj,a jak nie za bardzo to wymień. Tu masz link do fajnych kabli,tyko że drogie są http://www.ramelectronics.net/html/DVI_cables.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...