p3dzi0r Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 komputer taki jak w podpisie gdy wlozone sa 2 pamieci to instalka windowsa sie wysypuje. Wiec wystartowalem na jednej, OK. ustawienia biosa na default. Wkladam druga pamiec i sie wiesza. Przejechalem memtestem z biosu jedna kosc i zero bledow (1 cykl) , na 2 kosciach wyskakuja bledy przy tescie 6 czyli na 40% (masa bledow). Przetestowalem samą drugą kość, i tez wysypuje błędy. Ustawienia mem testa 2-3-2-5, napiecie znamionowe czyli 2.6V. Robie cos zle czy rzeczywiscie pamieci sa do kitu ? a moze to wina plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Masz ten problem od poczatku, tzn od zakupu kompa? Wyglada na to ze masz uszkodzana 2 kosc RAM'u Zdarza sie ze nawet markowe pamieci dojezdzaja do naszego pieknego kraju uszkodzone. Panowie w sklepach/serwisach/hurtowniach nie maja czasu testowac wszystkich pamieci jakie przewijaja sie przez ich rece bo musieliby pracowac 36 godzin na dobe. Stad czasem jakis pechowiec dostanie w nowym komputerze uszkodzony RAM... ja bylem takim pechowcem 2 razy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 wlasnie go zlozylem i od razu ma problemy ;] pamiec kupiona na allegro,i trzeba bedzie reklamowac. radeon tez do wymiany, ja to mam szczescie. Podniesienie napiecia itd nic nie da ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Jesli faktycznie jest uszkodzona to nie :sad: Mozesz sprobowac, bardziej jej nie uszkodzisz wiec niczym nie ryzykujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 daj jej 2,9 v i zobacz czy sa bledy w memtescie, jak sa to znaczy ze niestety do wymiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...