Skocz do zawartości
kszonek

Wybor Pompy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam grundfosa ups 25-40, znalazłem w piwnicy i przy kruccach 12 mm i wezach 10/12 przepompowyje w 2 minut wz wiadra do wiadra 4,5 l , czyli na godzine 135l - na 3 BIEGU! pownien robic duzo wiecej na pierwszym :/ nie wim co z nia jest ale pewnie bede musiał kupic cos innego, wioec zastanawiam sie nad:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60614740

i

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60002808

Laing konta Grundfos. Teraz chyba skłaniam sie ku Grundfosowi, ale czyten laing jest lepszy bo w koncu cena ta sama.

Mile widziane opinie posiadaczy, a najlepiej osoby co miała stycznosc z obydwiema pompkami i moze je porownac.

Chiałbym tez wiedziec jaki prezepływ nma ten laing, bo w aukcji nie widze.

Moze ktos ma pomysl co zrobic z tym grundfosem, bo moze odzyje, zaraz go otworze i zobaze w czym problem moze byc.

pozdrawiam.

ps. czytalem temat o grundfosie (nawet dwa) wiec nie odsylajcie "na chama", ze mam szukaj uzyc :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz Ci odpisalem w temacie o pompach ze raczej nie masz sie czym martwic... takze bez sensu zakladales ten topic. :> Jezeli pompa w ogole dziala, i nie jest glosna to napewno bedzie pompowac jak dzika. Reszta w tym drugim temacie... mozna zamknac mysle =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi