andrek Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Witam. Mój problem polega na tym, iż forum nie ładuje się, po wpisaniu http://forum.purepc.pl, a także poprzez stronę tweak.pl . Otrzymuje komunikat o przekroczeniu limitu czasu podczas próby łączenia z forum.purepc.pl . Forum działa [ tzn moge na nie wejść ], gdy wpisze w przeglądarce http://217.172.39.212/~forum/ . Okazało się jednak, że moge wejść na forum.purepc.pl, tylko wtedy gdy używam proxy. Przeglądam internet poprzez firefoxa 1.0.6 i korzystam z neostrady 640. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=146791 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 ile ludzi jeszcze spyta o te dns'y :/ ipconfig /flushdns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 GNZ, to nie jest takie zabawne. U mnie nawet po wyczyszczeniu tych DNS'ów sprawa jest tragiczna i forum chodzi jak kaszanka. Jest IMO porażka po maxie, bo raz działa a raz nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob@k Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Wpisz sobie takiego DNS-a 194.204.159.1 U mnie tez nie chcialo dzialac a teraz chodzi bardzo ladnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 ile ludzi jeszcze spyta o te dns'y :/ ipconfig /flushdns 1600920[/snapback] A u mnie w sieci jeden z serworow DNS nie odswiezyl sie przez okolo tydzien w zwiazku z czym przerzucilem sie na jakies holenderskie :) W kazdymr azie /flushdns nie zawsze zalatwia sprawe, a i na Linuxie tez nie dziala :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 ja tam zmieniłem dzięki temu padnięciu wogóle DNS'y ;] nawet nie wiedziałem że od kilku tygodni mam od providera nowe szybsze adresy ;] także jak /flushdns nie działa pozostaje zmienic DNS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 I to działa. DNS'y zmienione na lepsze / szybsze jakimś programem "Pinger" czy coś takiego. Narazie działa perfekcyjnie... Dam znać co i jak - ale chyba jest już ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...