bukwald Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 :mur: Posiadam Linsysa WRT 54G, laptopa z kartą Wi-Fi. Używam tego wszystkiego w bloku z płyty (mieszkanie 65m). Wszystko jest OK gdy laptop znajduje się w pokoju z Linksysem. Natomiast problem pojawia się gdy się oddalam do drugiego pokoju (2 ściany). Poziom sygnału spada nieznacznie, transfer jest w dalszym ciągu 54Mbs. Jednak w pewnym momencie spada do 1Mbs i rozłącza mnie z Linksysem. Rozumiałbym to gdyby tak się działo zaraz po oddaleniu się od Linksysa. W moim przypadku potrafię pracować z tej odległości bez problemowo nawet godzine. Niestety niekiedy transfer spada od razu i po zabawie. Zaktualizowałem oprogramowanie Linksysa ze stron producenta i nic nie pomogło. Dla informacji kiedyś używałem takiego samego modelu w kontenerach metalowych i sygnał (i transfer) przechodził bezproblemo przez kilka metalowych ścian. Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ_Misiek Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Nie napisałes nic o antenkach jakie stosujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bukwald Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 :mur: Odnośnie antenek to mam wszystko standardowe tak jak bylo w pudełku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Spróbuj moze zmienic kanal na inny, moze na tym nadaje jakas inna siec i sa zaklucenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...