::snoopy:: Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Jest sobie taki komp: Pentium II 300MHZ (66MHz FSB), na Mobo: Prawdopodobnie Intela na BX440. No i oczywiste jest że pasuje do tego SDRam PC66 ale ten procek dobrze się kręci 450MHz to nie problem (może nawet i więcej...) wtedy przy 450MHz, FSB jest 100MHz. A czy można do tego wsadzić sobie pamięć PC133, aby móc kręcić ponad 100MHz FSB ? Chyba ten BX440 obsługuje ramy 133 bo w BIOS'ie zakres FSB ma spory ponad 100. Tylko proszę nie krytykować tego lamerskiego postu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) Jakbys kupil jakies dobre TCCD to bys mogl puscic pamieci synchro z procem.. 300Mhz CPU i 300 ram :D ok zarty zartami wyczytalem wlasnie ze Asus robil plyty na BX440 z FSB 133, takze chip moze pracowac na 133... ale nie wiem czy masz Asusa wiec sprawdz w biosie czy w ogole mozesz ustawic 133? :] Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Pamięci musisz kupić chyba 1 strone bo bx ma kłopoty z rozpoznaniem pojemności. Bx obsłóguje 133 sdr a fsb ma do 150 mhz ;] (te 2 nieoficjalnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 No mnie tak sie zdawało że powinno obsługiwać ramy PC133, a FSB bodajże jest właśnie chyba do 150. Tylko nie wiem jakie typy pamięci obsługuje, jedno- dwu- stronne, czy może wszystkie? Mam jakołś kość jednostronną i działa. Grunt aby chodziło i było podkręcone B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 to czy BX rozpozna pamiec zalezy od jej pojemnosci ;P od 128MB w zwyz byly jaja, na BX wsadzasz pamieci dwustronne a co do max FSB na BX to 150MHz zaden problem Abit mial plytki na BX ktore teoretycznie mogly jechac na 250MHz :lol: a co do TCCD to w sumie nie glupi pomysl (joke) jakby tak jeszcze zagadac z Gigabytem zeby zrobil odpowiednia przejsciowke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Dwustronne mówisz... bo ta jednostronna co mam to wydaje się być mi podejrzana, komp chodzi ale system niechce się uruchomić (Win98se). Raczej powinny chodzić i jednostronne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Dwustronne mówisz... bo ta jednostronna co mam to wydaje się być mi podejrzana, komp chodzi ale system niechce się uruchomić (Win98se). Raczej powinny chodzić i jednostronne. 1610392[/snapback] Dwustronne wrzuc 128ramu, na allegro takie ramy sa taniutkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Tzn ta kośc co mam to rzekomo 128MB, ale prawdopodobnie uszkodzona i widzi tylko 32MB... :( I jeszcze mam dysk Caviara 1.2GB z badami (pożyczony) no i na tym sprzecie nie chce się uruchomić system (Win98se). Już nie pamiętam co tam wyskakiwało. Dlaczego tak sie dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...