mik_druid Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Wracam sobie z wakacji , nie ruszany komp od 7 dni. Cos zaczyna chroboczeć , rownomierny dzwiek. Jak ma czytac system z dysku trwa to godzine az w koncu sie zawiesza Co sie moglo stac , jak wyjezdzalem dysk dzialal poprawnie macie moze jakis pomysl jak go naprawić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Dysk padł? A może po prostu taśma się wysunęłą, coś nie łączy itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik_druid Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) Dysk padł? A może po prostu taśma się wysunęłą, coś nie łączy itp? 1607010[/snapback] sprawdzlaem nie ma jednego z wtykow męskich do tasmy transmisyjnej moze to od tego, ale to dzine chrobotanie czy wirus moglby w taki sposob zn iszczyc Aha bios nie wykrywa dysku :( Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez mik_druid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 sprawdzlaem nie ma jednego z wtykow męskich do tasmy transmisyjnej moze to od tego, ale to dzine chrobotanie czy wirus moglby w taki sposob zn iszczyc Aha bios nie wykrywa dysku :( 1607170[/snapback] Istnieje prawdopodobieństwo uszkodzenia elektroniki , lub firmware-u dysku . Można to naprawić . Niestety w gre wchodzą pewne koszty , ktore trzeba ponieść . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość celestin Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) Cześć od jakiegoś tygodńia coś sie dzieje z kompem sam sie resetuje,nawet jak gram oglądam filmy itp.i też jest że mam czarny monitor i nic nie moge zrobić i słysze takie klikanie Klick,klick,klick :-| sys na nowo stawiałem (myslałem że to wirus ale po postawieńiu sys. zrobiłem skana Avast! i nic nie było !) i tak sie dzieje czasami.... ( nawet zdiołem podkręcanie i mam stanadartowe ustawienia fabryczne) Sprawdziłem kable czy smo dopięte i wszystko było ok i zdjołem scianke i teraz tak działa,to też nic nie pomaga. :sad: sprawdziłem jeszce tempierature i jest w normie. i nadal black ekran i klikanie,klick,klick. Pomocy. Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez celestin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Moje wskazanie to pad firmware-u , czyli biosu dysku . Tę przypadłośc da się naprawić , ale niestety trochę kosztuje . Szukaj np. Allegro . Chyba , że dysk jest na gwarancji , to ci go wymienią na nowy . Zeby nie reklamować , to nic więcej dodać nie mogę , bo mogłoby to być niezgodne z regulaminem . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Mam podobny problem od dłuższego czasu i nikt nie wie co jest. Dysk się strasznie muli, jak zaczyna chrobotać to się wszystko wiesza. Okazało się że działa w trybie PIO ale jak odinstaluje sterownik to go ponownie wykrywa w trybie ULTRA DMA i jest ok. Ale tylko przez pewien czas. Zapuszczam GTA III i znowu się wszytsko wali. Transfery są super, żandych bad sektorów. Czy to dysk lewy, hardware czy software??? może coś z płytą główną jest nie tak,z gniazdami IDE........ wina instalowałem z 50 razy, po instalacji jest przez pewien czas spoko, do zainstalowania gier. Format gruntowny też był nawet stwozyłem od nowa partycje. Pomóżcie bo szlag już mnie trafia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Mam podobny problem od dłuższego czasu i nikt nie wie co jest. Dysk się strasznie muli, jak zaczyna chrobotać to się wszystko wiesza. Okazało się że działa w trybie PIO ale jak odinstaluje sterownik to go ponownie wykrywa w trybie ULTRA DMA i jest ok. Ale tylko przez pewien czas. Zapuszczam GTA III i znowu się wszytsko wali. Transfery są super, żandych bad sektorów. Czy to dysk lewy, hardware czy software??? może coś z płytą główną jest nie tak,z gniazdami IDE........ wina instalowałem z 50 razy, po instalacji jest przez pewien czas spoko, do zainstalowania gier. Format gruntowny też był nawet stwozyłem od nowa partycje. Pomóżcie bo szlag już mnie trafia. 1625452[/snapback] Nie chciałbym być złym doradcą , ale to trochę dziwny przypadek . Nie do końca wiadomo na co możnaby postawić - firmware , czy elektronika . Chyba musisz zaryzykować sam . Wyzerowanie firmware-u mogłoby poprawić sytuację jeśli w tym biosie jest jakiś bug , który pieprzy sprawę . Ale może byc i tak , że podczas nagrzewania się dysku , zaczyna szwankować któryś z chipów elektroniki . Ostatnio padają chipy na dyskach WD . Chip wypala się na wylot - robi się wielki wypalony otwór . Sprawdź organoleptycznie , jak się sprawuje po dłuższym działaniu , albo w czasie np. gry , filmu każdy z chipów elektroniki , oczywiście jeśli masz do niego dostęp . Jeśli to natomiast firmware , to mogę ... . Ale to juz tylko prywatnie . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość celestin Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) Odnośnie mojego problemu to co było że miałem czarny ekran i słyszałem klik,klik. to spalił sie Zasilacz :lol: i już mam nowy COlORic 400w i juz wszystko działa. B) Edytowane 1 Września 2005 przez celestin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...