Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy na dzień dzisiejszy są dostępne w Polsce karty graficzne z procesorem Radeon 9500 PRO? Głównie chodzi mi o Gigabyte lub Herculesa. Jeżeli tak to bardzo bym prosił o adresy.

Przy okazji, czy wiecie może jak wypadają karty na tym procku w stosunku do GF4Ti4600?

Z góry wielkie dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak wszyscy beda kupowac radeony 9500. Redeon 8500 jest wolniejszy ogolnie od GF4 4200, a i tak kupe ludzi kupuje dalej te radki. Od kart ATI nie tylko wymaga sie jak najwiekszej wydajnosci, sa jeszcze inne czynniki ktore czynia te karty uniwersalnymi produktami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 9500 PRO ma wydajność GF4Ti4400. ATI sprytnie wydaje swoje karty, dzięki temu, że najpierw wydała najdroższą, nie dość, że nieźle ciągnie z niej kasy, to ma jeszcze mnóstwo miejsca na obniżki cen. Teraz wydadzą najtańszą i nic dziwnego. Najpopularniejsze modele: 9500PRO i 9700 wyda najpóźniej, bo są najatrakcyjniejszą ofertą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 9500 PRO ma wydajność GF4Ti4400. ATI sprytnie wydaje swoje karty, dzięki temu, że najpierw wydała najdroższą, nie dość, że nieźle ciągnie z niej kasy,  to ma jeszcze mnóstwo miejsca na obniżki cen. Teraz wydadzą najtańszą i nic dziwnego. Najpopularniejsze modele: 9500PRO i 9700 wyda najpóźniej, bo są najatrakcyjniejszą ofertą.

Kazda firma tak robi. Widziales gf4ti4200 przed 4400 albo 4400 przed 4600 ?

Albo gf4mx przed gf4ti ?

Albo R9700 przed R9700 ?

Nie !!!

Dlatego, ze nikt by juz nie kupowal tych drogich wersji bo rynek juz by sie zapchal tanszymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R9500 to porażka ale ten z PRO to super zabawka

Ciekawe za jaka kase ta "super zabawka" ?

Niestety dopuki Niewidia nie ruszy [gluteus maximus], to ceny szybko spadac nie beda. A ten Radek 9500 pro to juz niezla wydajnosc nie wspomne ze Radek 9700 ale bez pro to calkowity wyczes , tyle ze ceny beda wysokie , skoro Nvidia wypusci nowe karty w Lutym .

Tu macie pare ciekawych linkow :) pierwszy to chlodznie wodne na Radeona 9700 pro :)

http://www.deviantpc.com/articles/ati9700wc/p6.shtml

A tu macie testy Radeusza 9500 pro . ]

http://www.beyond3d.com/reviews/ati/radeon...o/index.php?p=2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak delikatnie spekulujac to:

Radeon 9500 kosztuje 1k wiec pro bedzie drozszy o jakies 200 pln.

R9700 mozna dostac za 1,4k wiec bez pro bedzie w granicach 1,2k.

Co wybieracie R9500 pro czy R9700 za ta sama kase ? :)

Jezeli R9500 pro na starcie kosztowalby 1k to sam bym sie zastanowil nad nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow Kaeres, czy ja dobrze slysze? TY bys kupil Radka? no,no postepy widze ;)

Ja za 1200 stalem sie posiadaczem R9700 pro. Przy okazji tak sie zastanawiam, dlaczego u nas nie daja tak dlugich gwarancji jak w USA.

Kupowalem juz w stanach wiele rzeczy min pamieci,radka i inne bzdety i na kazda rzecz mam 3 lata gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ta karta rewelacja. Tutaj są testy pokazujące że czas NVIDII dawno się skończył. ATI posiada już dwie karty różnych generacji(no prawie) które są szybsze pod każdym względem od najlepszego produktu NVIDI a do tego bardziej zaawansowane technologicznie.

http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1756&p=9 Tutaj jest widoczna największa przewaga. Myśle że w obecnych czasach wiele osób już gra z AA i FSAA. Mój GF3 jednak nie daje sobie rady.

Pozostaje troche poczekać aż karty te będą miały sensowną cene ~800 zł brutto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj dzwoniłem do Pronoxa [hurtownia w katowicach] i mówili że karty ATI 9500 Pro miały być wieczorem. Niestety nie oryginalne ATI.

Jak ktoś ma dostęp do ich cennika to niech sprawdzi czy są dostępne.

A jak tak to niech poda cene.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GRAFIKA RADEON 7000 64DDR DH DVI/TV BOX 155.00

GRAFIKA RADEON 7000 64SDR DH TV BOX 119.00

GRAFIKA RADEON 7500 64DDR DH DVI/TV BOX 229.00

GRAFIKA RADEON 7500 64DDR TV BOX 199.00

GRAFIKA RADEON 9000 64DDR DVI/TV BOX 269.00

GRAFIKA RADEON 9000 128DDR TV BOX 359.00

GRAFIKA RADEON 9000 PRO 64DDR DH DVI/TV BOX 379.00

GRAFIKA RADEON 9000 PRO 64DDR DH DVI/VIVO BOX 419.00

GRAFIKA RADEON 9000 PRO 128DDR DH DVI/TV BOX 439.00

GRAFIKA RADEON 9500 64DDR DH DVI/TV AGPX8 BOX 799.00

GRAFIKA RADEON 9700 128DDR DH DVI/TV AGPX8 BOX 1 199.00

GRAFIKA RADEON 9700PRO 128DDR DH DVI/TV AGPX8 BO 1 399.00

Karty Radeo w Pronox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ta karta rewelacja. Tutaj są testy pokazujące że czas NVIDII dawno się skończył. ATI posiada już dwie karty różnych generacji(no prawie) które są szybsze pod każdym względem od najlepszego produktu NVIDI  a do tego bardziej zaawansowane technologicznie. 

http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1756&p=9  Tutaj jest widoczna największa przewaga. Myśle że w obecnych czasach wiele osób już gra z AA i FSAA. Mój GF3 jednak nie daje sobie rady. 

Pozostaje troche poczekać aż karty te będą miały sensowną cene ~800 zł brutto.

taaa jasne jak se narysujesh :twisted:

ej powiedz w czym ta karta jest taka rewelacyjna ??

NVIDIA moze jest teraz troche w tyle ale wroci na nalezyte miejsce. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w czym rewelacja ??

radek 9700(bez pro) byl odpowiednikiem gf4ti460

radek 9000/pro gf4mx

a radek 9500/pro mil byc pomiedzy a sie okzaalo ze potrafi przmloocic takze ti460 trzyma sie w czolowce i jest nowoczesniejszy cena na pewno bedzie nizsza niz ti460

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...