jacopp Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Witam Od kilku miesiecy doświadcze w swojej sieci następującego problemu Switch do którego jestem wpięty co jakis czas ma przerwy w przesyłaniu danych, widać to po pingach które albo mają wartości ponad 1000 albo zupełnie brak jest odpowiedzi. Do switcha wpiętych jest 5 userów + kabel do drugiego switcha 4 ma karty 100mbit a 1 ma 10mbit Wyraźnie zauważam ze problemy zaczynaja się wtedy gdy pojawia się user z 10mbit kartą, czy jest to wina switcha czy raczej uszkodzenia karty u w/w usera ? Switch to 16portowy Compex 10/100Mbit Co możecie poradzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Przepnijcie go do innego portu. Siec jest jakos zarzadazana?? Jest w niej jakis router?? Moze poprostu konfiguracja jest kulawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacopp Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Przepiecie nic nie daje, bo juz kilka razy próbowałem, nie wiem co masz na mysli "konfiguracja jest kulawa" Switche są raczej proste i nie mają opcji zarządzania, do switcha z którym jest problem również podpiety jest serwer również na karcie 100mbit Zastanawiam się czy może switch nie radzi sobie z ruchem 100 i 10 mbitowym I pomogła by tu wymiana karty u tego usera na nową 100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Jak masz jedna na zbyciu to sprobuj. Z konfiguracja chodzilo mi o to ze u mnie w sieci przez jakis czas ustawione bylo na serwerze male conieco. Dzielilo lacze rowno kazdemu aktywnemu userowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 a moze poprostu zle kabel zarobiles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...