Skocz do zawartości
Dr.Crash

Nie wiem czy to normalne!

Rekomendowane odpowiedzi

otóż właśnie przeprowadziłem test dwóch kart graficznych, Gigabyte Radeon 8500 Delux oraz G-force Gainward Ti 4200 128 Mb VIVO, i wyniki trochę mnie zdziwiły. o ile radeon osiągnął wynik 8300 w 3dmarku, co wydaje mi się normalnym, to nie wiem co sądzić o ti 4200. gainward uzyskał tylko 9200. Czy to normalne, aby różnica była tak nie wielka? A może coś z tym g-force nie tak? Sprzęt testowany był na płycie msi kt 4 ultra, 256 ramu. Zaznaczam, że karty pracowały na fabrycznych taktowaniach. (nie kręcone).Proszę o sugestie. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No czesc tak się składa że ja mam Ti 4200 i moje winiki na 3d marku 2001 SE na 1024x768x32 Były niewiele większe od twoich. Wczoraj robiłem test i miałem 10376 na nowych sterach. Karta zaś nie jest podkręcana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie stery ?

Od nich tez wiele zalezy.

ze sterami sprawa wygląda nastepująco. na orginalnych z załączonej płyty wynik był total słaby- 9100. zrobiłem aktualizację przez expert toola, to wynik wzrósł do 9300. nie wiem jaka to wersja sterów była. w końcu zainstalowałem wersję 40.72 i teraz wynik jest około 9900. oczywiście karta pracuje w trybie Enhanced. sterowniki 4in1 mam najnowsze z końcówką .43 Nie wiem czy ten ostatni wynik można uznać za satysfakcjonujący tym bardziej jak widzę niektóre wyniki innych użytkowników. Ale proszę o wypowiedzenie się w tej kwestii, czy aktualny wynik mieści się w granicach normy, czy ciągle jest jeszcze niski? 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie ten wynik jest w normie 

na swoim AXP1700+ i MSI 4200 VIVO i na 256sdr 

osiagnalem okolo 8100 

Wydaje mi sie ze jak na gf4 to troszke malo. Ja tyle mam na moim configu.

Zamieszaj ze sterami i ustawieniami jakim tweakerem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie ten wynik jest w normie 

na swoim AXP1700+ i MSI 4200 VIVO i na 256sdr 

osiagnalem okolo 8100 

Wydaje mi sie ze jak na gf4 to troszke malo. Ja tyle mam na moim configu.

Zamieszaj ze sterami i ustawieniami jakim tweakerem

pamietaj ze ja mam SDR RAM a nie ddr

antek na sdr chodzi troche wolniej wiec dlatego tak slabo wynik

BTW powinno byc 8777 troche sie kopnalem :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na tym poniżej nie podkręcone mam ok.9500 punktów [detonatorki 40.72] a na procu podkręconv tak jak w konfigu [1711mhz] mam ok.10400 punktów. Ale też mi się wydaje że to trochę mało 8O Może to przez winXP ??? :? ...

a tak wogóle to leje na wynik 3dmarka Dołączona grafika ważne żeby gry się nie cioły !!! Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...