Skocz do zawartości
[Shinigami]

Pamięć I Jej Kości

Rekomendowane odpowiedzi

... żeby w tym temacie napisać o tym jakiej kości szukać w danej firmie, bo często widze rady żeby kupić Geil i unikać np. BH-5

Można by to przyklepać i ułatwić mniej zorjentowanym ludziom wybór, bo kupi taki jakies elixiry z kośćmi hyundai i będzie sajgon :D

Moderator - przyklepiesz temat ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Winbondy bh-5 i bh-6, są najlepsze! Najfajniejsze w umiarkowanej cenie są w wydaniu kingstona, np. KVR333, KHX3200 bez A, KHX3500, KVR400... itd. Tylko teraz trudno je znaleźć, wszędzie pełno jest UTT, ale najlepsze są te stare bh.

A co do przyklejenia tego tematu... Tak właściwie to po co ten temat?? <_<

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory że nie edytuje ale bez kitu 44 osoby nie znają dobrych kości do pamięci ? :D

1616429[/snapback]

Może nie chce się ludziom w kółko pisać tego samego.

Ty wymyśliłeś taki temat i chcesz aby został przyklejony więc spodziewałem się że to Ty się pofatygujesz przejżysz dział o pamięciach zbierzesz najważniejsze infornacje i wrzucisz wszystko do jednego posta.

A nie: " EJ JA MAM TAKI BAJER POMYSŁ ZBIERZCIE INFO O NAJLEPSZYCH KOSTKACH RAM, A JA BĘDE SIEDZIAŁ I SIĘ CIESZYŁ".

Zwróć uwagę że jest już kilka topiców np: o Hynixach, o Samsungach TCCC/TCCD, o Twinmosach aa4t. Jest też spis pamięci na kościach winbonda BH-5, BH-6 i CH-5 autorstwa RaKLeZ'a i On sam pozbieral informacje o winbondach nie rzucił tematu i nie czekał jak sęp.

Tak to widzę.

Edytowane przez samm-ur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- GoodRAM (BGA) na kostkach Infineon ( takie kwadratowe kosteczki ;) ) - jedne z najtanszych ale i bardzo dobrych pamieci osiągajace FSB od 220 do 240MHz na defaultowym napieciu przy CL 2.5-2-2-6

cena: 190zł za 512MB 400MHz

i 90zł za 256MB 400MHz

dodam że MADE IN POLAND ;)

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- GoodRAM (BGA) na kostkach Infineon ( takie kwadratowe kosteczki ;) ) - jedne z najtanszych ale i bardzo dobrych pamieci osiągajace FSB od 220 do 240MHz na defaultowym napieciu przy CL 2.5-2-2-6

cena: 190zł za 512MB 400MHz

i 90zł za 256MB 400MHz

dodam że MADE IN POLAND ;)

1616583[/snapback]

lukasrz znów w swoim żywiole, znowu może się pochwalić swoimi goodramami które mu się trafiły jedne na 1000 egzemplaży a mimo to są najlepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz znów w swoim żywiole, znowu może się pochwalić swoimi goodramami które mu się trafiły jedne na 1000 egzemplaży a mimo to są najlepsze.

1616599[/snapback]

Człowieku wyjdz :!: jest temat to pisze o ich możliwościach i nie 1/1000 bo kupiłem takich kości w sumie ok 15 sztuk(tylko dla siebie kupilem 256/256/256/512/512), trzeba wiedzieć co kupić, na PCLAB tez chwalili sobie w testach te pamięci. Założę sie ze w tej cenie nie znajdziesz mi lepszych pamiątek.

P.S i nie sa najlepsze, takiemu to tłumacz :mur:

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zalezy, na allegro mozna znalezc od czsu do czasu stare dobre bh-6, ja za swoje 252 2-2-2 @ 3,3v dalem 90zl.

Mógłbyś rzucić linka do topica o tych goodramach bo bym se poczytal.

1616619[/snapback]

ciezko wpisac w googlach 2 słowa...

prosze... http://pclab.pl/art14417.html

spisuja sie lepiej od Kingmax-ow 466 !

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi