Zyll Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Może inni użytkownicy tego dysku się wypowiedzą:]. Mój dysk strasznie skrzeczy, jak jakis stary dysk 1Gb lub 1,5GB na moim drugim komputerze. Czy można jakoś wyciszyć dysk i czy wasz też tak hałasuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Niestety czasem tak bywa. U mnie jak Raptor strasznie trzeszczy to robię defragmentację i pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Dokładnie mam taki dysk Brarracuda IV 80GB i one są uważane za jedne z najcichszych dysków. Rzeczewiście przez pierwsze 3 lata był bezgłośny, zero chrobotania, czasami to nawet było dziwne, bo nie wiedziałem czy dysk coś mieli czy nie, jedynie można było polegać na diodzie hdd. Teraz po już chyba 5 latach użytkowania, słychać chrobotanie, ale to jest naprawde ciche, trzeba się schylić do obudowy kompa i nadstawić ucho, ale to dowodzi że z biegiem czasu jakieś tam mechanizmy się wyrabiają , dostają luzów i głośniej dysk chodzi. Ta moja barracuda ma dodatkową gąbkę wyciszającą od spodu, i dopiero blacha, to pewnie wpływało na dosyć wysoką temperaturę, przy dotyku niemal parzy. Aha.. pare badów też już ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Może inni użytkownicy tego dysku się wypowiedzą:]. Mój dysk strasznie skrzeczy, jak jakis stary dysk 1Gb lub 1,5GB na moim drugim komputerze. Czy można jakoś wyciszyć dysk i czy wasz też tak hałasuje?? 1617552[/snapback] Mój też do najcichszych nie należy, ale ma jedną zaletę (odpukać) działa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyll Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 A jakieś pomysły na wyciszenie dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...