Ukiman Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Witam. Kupiłem Tv Panasonic 29` z płaskim kineskopem 50Hz i chciałbym go podłączyc do kompa. Kolega powiedział mi że mogłem kupic 100Hz bo na 50 Hz będzie źle wyświetlac. Czy to prawda? Mam Radeona Gigabyte 9550. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 wyświetlać bedzie, ocena czy ładnie czy brzudko zalezy tylko od ciebie. o jesdnym cie moge zapewnić: tekscu sobie na telewizorze nie poczytasz bezproblemowo, pasjans tez ładnie nie wyglada. ale za to filmy sie przyjemnie ogląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Dokładnie. Ja już do kilku TV podpinałem kompa (grafa Radeon) i obraz nadaje się raczej tylko do filmów i gier. Mam TV 32" 100Hz i praktycznie nie ma różniczy w jakości obrazu między 100Hz czy 50 Hz. Wiadomo na tym 100Hz obraz nie migota i tyle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Obraz wysyłany z wyjścia TVOUT odświeżany jest z częstotliwością 60Hz, więc to czy TV jest 100Hz czy 50Hz nie robi różnicy, bardziej wżne w tym przypadku jest, czy telewizor ma filtr grzebieniowy, dodatkowo Panasonic w wersji 100 Hz ma układy CTI i LTI, to poprawia trochę jakość wyświetlanego obrazu, ale to już dla bardzo wybrednych. Wiadomo do czego służy ekran telewizora - filmy, zdjęcia, niektóre gry itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Mam TV 32" 100Hz i praktycznie nie ma różniczy w jakości obrazu między 100Hz czy 50 Hz. Wiadomo na tym 100Hz obraz nie migota i tyle :) 1618455[/snapback] Hmm, w takim razie jakis dziwny TV masz. U mnie roznica pomiedzy 50Hz a 100Hz przy TV-Out jest dosc duza. Obraz jest duzo wyrazniejszy i stabilniejszy, na upartego mozna i napisy pod ikonkami przeczytac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Hmm, w takim razie jakis dziwny TV masz. U mnie roznica pomiedzy 50Hz a 100Hz przy TV-Out jest dosc duza. Obraz jest duzo wyrazniejszy i stabilniejszy, na upartego mozna i napisy pod ikonkami przeczytac. 1618523[/snapback] Wiesz . . . To zależy jakie 2 telewizory porównujesz. Jeżeli weźmiesz 10 letni TV 50Hz i roczny TV 100 Hz to napewno różnica będzie :wink: Ja miałem na myśli 2 letni TV 50Hz i 2 letni TV 100Hz w dodatku tych samych producentów. . . Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Telewizor ;] wyświetla obraz 100 hz (delikatna sztuczka) buforuje obraz ;]. I jak będzie nawet na tv-out 60 hz to i tak podciągnie do 100 hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Wiesz . . . To zależy jakie 2 telewizory porównujesz. Jeżeli weźmiesz 10 letni TV 50Hz i roczny TV 100 Hz to napewno różnica będzie :wink: 1618640[/snapback] W moim przypadku porownalem 7-8 letniego, 25 calowego Philipsa 50Hz, do 4 letniego, 29 calowego LG 100Hz. Roznica jest widoczna, ale pewnie wszystkie te zabiegi poprawiajace jakos obrazu stosowane w nowych telewizorach daja o sobie znac. Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...