PioMX Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Płyta może regulowac szybkość obrotową wentylatora na CPU. Zamiast orginalnego boxowego wentylka załozyłem pentagrama 120CU+. Ten ma wtyczkę 3 pin. Działa, ale bez regulacji obrotów z płyty. Jest jakieś obejście tej niedogodności? Pozdro Pio Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez PioMX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że musisz kupić tzw. ręczny kontroler obrotów. Chodzi dokładnie o TO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Dzięki, ale coś takiego mam juz w zestawie. Zastosowanie ma połowiczne. Płyta sama reguluje obroty w zależności od obciążenia, więc trzeba to jej umożliwić :) Zastanawiam sie co takiego tkwi pod tym 4 pinem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...