PIvO Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 (edytowane) wg abitEQ max 45 stopni przy obciazeniu (z tym nowym biosem 817 spadly wskazania temp o jakies 3-4 stopnie) Edytowane 12 Września 2005 przez PIvO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 obecnie mam AN8, ale planuje zakup wersji Ultra, lub nawet SLI :) mialem pewne obawy co do chlodzenia chipsetu. mianowicie u mnie jest obecnie miedziany radiator z procesora, i on nie jest w stanie sobie sam poradzic :( musi go wspomagac np. wentylator z boku obudowy. Ale widze ze Wasze plyty targaja HTT w okolicach 380 :D macie moze jakies zastrzezenia do owego modelu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) wg abitEQ max 45 stopni przy obciazeniu (z tym nowym biosem 817 spadly wskazania temp o jakies 3-4 stopnie) 1645893[/snapback] tobie to sie udaly temperatury...mi przy 1.7 V by rozsadzilo procka :] @Rodeon moja mobo ma malutki i cieniutki aluminiowy radiatorek wspomagany tym pasywnym otesem i jak ostatnio patrzylem to temp chipsetu nieprzekracza 35*C EDIT lol teraz mam oc takie jak w sygnaturce..i nawet nie wiecie jakie mnie zdziwienie opanowalo gdy zobaczylem ze te ramy poszly na 490mhz...nie chcacy dalem dzielnik 6:5 :mellow: :mellow: :mellow: Edytowane 13 Września 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIvO Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 tobie to sie udaly temperatury...mi przy 1.7 V by rozsadzilo procka :] e tam od razu udaly temp :) po prostu dobre WC robi swoje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) aaaaa ja myslalem ze masz ac freezera :] no to teraz rozumiem :] musze stwierdzic ze an8 ultra ma dobry kontroler pamieci..na abit ai7 (intel platform) nie moglem za skarby swiata puscic tak pamieci i to w dualu na takim napieciu :] Edytowane 16 Września 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 an8 ultra wogole nie ma kontrolera pamieci. Jest w procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 an8 ultra wogole nie ma kontrolera pamieci. Jest w procku. 1652100[/snapback] no w sumie masz racje ale cos musi odpowiadac w mobo za to ze te pamieci dzialaja jak dzialaja ... moze chodzi o VTTMEM port (podwyzsza mi sie napiecie tego czegos razem z napieciem dla ramow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Dlaczego na komputroniku zwykły AN8 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16713 jest droższy od wersji Ultra http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19219 - czy to zamierzone czy tez pomyłka - proszę o jakieś wyjaśnienie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 tez to zauwazylem bodajze na imperium.pl ... moze ludziom nie odpowiada silent otes ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 wsumie to an8 jest dobry jam masz pamieci tccd, bo mam ałe napiecie dla pamieci, ale mozna moda zrobic, an8 ma znowu otes fjany i zajebiste oc repson--> jest tak nbo na a64 sie zawsz lepiej kreca niz na intelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 witam, właśnie wczoraj dostałem mojego abita an8 ultra (i nie jestem ze śląska:P), podłączyłem, wszystko gites, zainstalowałem całe oprogramowanie z płytki spojrzałem na abit eq - i napięcie na HT było pokazane na czerwono :/ (1,21V), temperatura w idle z tego co pamiętam byłą około 37 stopni a w stresie 45 stopni. Zaktualizowałem bios do versji NF- CK804-6A61FA1BC-17 (z 21 lipca) oraz całego mikroGuru (do wersji 2,310), czerwone oznaczenie napięcia na HT zniknęło.. ale temepratury mi też strasznie poszły w dół - w idle (z włączonym c'n'q) mam około 24 stopni (w tym momencie mam 20 stopni) a w stresie dochodzi do 38 stopni. Mam athlona 3000+ na venice (no oc). Czy to są normalne temperatury czy mi się coś w biosie popieprzyło?? dzięki z góry za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 normalne, tka samo w wersji an8 nowszy bios przywraca normalne temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 a ja nie moge zaktualizowac biosu ;/ pisze mi Cannot find selected file please retry later ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 to po co tak, sciagnij sobie sam biosa, a dopiero pozniej tym flaszerem zrób ja bez problemu w windzie robiłem flasza i wszystko posżło sprawnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Mam takie pytanie: jaki jest max Vdimm na plytach AN8 i AN8 Ultra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 an8 2.8vdimm( czyli winbondy odpadaja, ale akurat to samsungów tccd an8u 3.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) sciagnalem jakis bios chyba i pisze an817 .. to ten najnowszy ? dobra zaktualizowalem sobie i jest bajera..temp iddle 30*C ..i przynajmniej ta jest w miare prawdziwa..kiedys mi pisalos ze mam 50*C a radiator (freezer) ledwo cieply byl...a na pascie arctic ceramique siedze wiec dobrze oddaje Edytowane 17 Września 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 a na jakim napięciu masz tego proca?? ps. nie uważacie ze w tym nowym biosie ten obraz startowy jest brzydszy niż w tym poprzednim?? ps2. ile daliście za swoją płyte?? ja 425 + 19 zł przesyłki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 no jest poprostu inny obraz, nowy bios daje ówniez obsluge a64 x2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Normalnie korzystam z plyty DFI. Ale majac mozliwosc wyporzyczylem do testow AN8 Ultra. Moje wrazenia: plyta jest wedlug mnie bardzo dobra, wersja ultra ma max Vdimm 3.5V, dziala stabilnie przy takich samych ustawieniach jak DFI. Wedlug mnie powazna wada tej plyty jest brak portow COM!!! Nie wiem czego producent sie ich pozbyl. Mnie to bardzo przeszkadza. Cena ok. 500PLN nie jest wygurowana i jest adekwatna do mozliwosci plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 przyda sie jaks alternatywa dla dfi, płytka naprawde dobra, tez polecam ja wszystkim, co do porów com, to musiał bym poszuakc, ale nei wiem, czy gdzies nei zoastały dołoczone, fajna jest tez ta dzwiekówka, audiomax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 nie masz co szukać, nie są nigdzie dołączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Normalnie korzystam z plyty DFI. Ale majac mozliwosc wyporzyczylem do testow AN8 Ultra. Moje wrazenia: plyta jest wedlug mnie bardzo dobra, wersja ultra ma max Vdimm 3.5V, dziala stabilnie przy takich samych ustawieniach jak DFI. Wedlug mnie powazna wada tej plyty jest brak portow COM!!! Nie wiem czego producent sie ich pozbyl. Mnie to bardzo przeszkadza. Cena ok. 500PLN nie jest wygurowana i jest adekwatna do mozliwosci plyty 1655026[/snapback] przez ten brak portow com nie mgoe pograc w settlers2 ..bo on musi chyba czuc te porty ;p bez portow wyswietla mi sie cos o tym ze niema com i gra sie nie uruchamia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Prośba do userów AN8 Ultra: Prosze podajcie następujące dane techniczne płyty: 1.Zakres regulacji Vcore(od ilu do ilu V i co jaki krok) 2.Zakres regulaji Vdimm(j/w min-max wiem że max to 3,5V to pewnie zasilanie z linii 5V) 3.Jakie są dzielniki pamięci 4.Jakie timingi RAM można regulować 5.Ew inne spostrzeżenia,typu płyta nie lubi RAMów takich a takich itp. To tyle co na szybko przychodzi mi do głowy,płytka wygląda bardzo zachęcająco,za informację z góry b.dziękuję( w manulach nie podają tak szczegółowych informacji) :wink: Edit @RepsOn Settlersów kupiłem kiedyś całą platynową kolekcję ale grywałem od SIII doSV :) :) Edytowane 18 Września 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 tak do proca to chyuba 1.750 vdimm 2.8(an8) 3.5(an8 ultra) dzielniki 200/166/133/100 w biosie i masa innych w clock genie timingi jest ich około 14 nie napsize ci wszytskich bo nie pamietam, ale wszystko jest ok narazie nie zauwayłem zeby płyta czegos nie lubiła wsumie tak narazie widac ze an8 lekko wypzeca maks oc magistrali an8, lae za to ma duzo nizsze vdimm, jezeli masz samungi tccd, to to jest obiojetne, ale jak vinbondy to na an8 beda sie marnowac an8u ma bezglosny system chlodzenia an8 ma w zaleznosci jak sobie ustawisz cihy lub moze byc głosny, regulacja od 600-5000rpm dla 2 wentyli otes, dostko na na8 w wentylach sa diody tak to opisąłem ja, teraz poczekaj na spostrzezenia innych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 brac an8 czy dopłacic do an8 ultra? bo chbya oddaje mojego asrocka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 ja bym bral an8 ultra...pasywne chlodzenie nb...wiecej opcji itp itd tymbardziej ze teraz an8ultra jest tanszy od zwyklego an8..np na www.imperium.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 wszędzie jest tańszy an8 ultra od an8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 no to do czego srekal34 chce dokladac kiedy ja kupowalem mobo to an8u bylo drozsze ;;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 komputronik : an8 560 zł, an8 ultra 493. apollo: an8 433 zł, an8 ultra 425 zł (ja tu kupiłem). znak: an8 452 zł, an8 ultra 442 zł, jedyny problem jest taki że prawie nigdzie naszych płyt nie ma, w apollo się pojawiają ale zaraz są wykupowane, w znaku nie ma (przynajmniej nie było w tygodniu który mija), a w komputroniku była dostawia 15 i jeszcze jest kilka sztuk - no ale jak to w komputroniku jest dożo drożej niż w innych sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...