kazbek Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Elo Czy athlony Xp 1800+ i wyzsze pojda na plytach ECS K7VZA ASUS A7V 133 z chipsetami via kt 133a? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinool Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 najlepiej zajzyj na strone producentow i zobacz czy w najnowszych BIOS-ach do tych plyt sa uwzglednione wlasnie te procesory 1800 i wieksze bo na standardowym BIOS-ie watpliwa sprawa ja poprzednio mialem MSI K7T Turbo2 na KT133A, aktualizaje biosu robilem na bierzaco tzn. kazda nowa aktualizacje uploadowalem i zanim ja sprzedalem obslugiwala Athlony XP 1800 wiec zajzyj na strony producentow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 jak widac u mnie spoko chodzi 1700+ jak podkrece to nawet na 2000+ wiec nie bedzie problemu z obsluga 1800+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukczas Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 witam na K7VZA athlony xp chodza, wg producenta te w 0,13 tesz ale tych nie sprawdzalem. pzdr Lukas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukczas Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 heh zapomnialem napisac ze musisz uaktualnic bios najlepiej do wersji 3.6a, choc od 3.3b xpeka tez wykrywa ale tylko palomino, thoubredy musza miec wersje 3.6a pzdr Lukas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Witam....osobiście miałem kiedyś mobo na KT133 i max co obsługiwał to stary typ Athlona 1400 (200MHz). Natomiast zmodyfikowana wersja KT133A obsługuje AThlony (266 MHz) wtym oczywiście XP. Myślę, że po wgraniu nowego biosu wszystko wstanie bez problemu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Elo Czy athlony Xp 1800+ i wyzsze pojda na plytach ECS K7VZA ASUS A7V 133 z chipsetami via kt 133a? Na stronie producenta zajrzyj do CPU SUPPORT :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Elo Czy athlony Xp 1800+ i wyzsze pojda na plytach ECS K7VZA ASUS A7V 133 z chipsetami via kt 133a? Na stronie producenta zajrzyj do CPU SUPPORT :) No akurat to jest kiepski pomysl, przynajmniej jesli o strone ASUSA idzie... na przekor temu co tam jest napisane, mi chodzi na A7V133 dobrze. Poszukaj najlepiej, bylo juz pare razy a sam wypowiadalem sie przynajmniej 2 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 jezeli ma na 100% VIA 133A to na 99% bezproblemowo. Najwyzej trzeba bedzie zrobic update biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 No ja jestem na KT133A i mam athlona 1700XP na oryginalnym biosie płyty i chodzi. Jak go kręcę to 1900XP wykrywa prawidłowo a wyżej wylicza tylko częstotliwość, ale też działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Elo Czy athlony Xp 1800+ i wyzsze pojda na plytach ECS K7VZA ASUS A7V 133 z chipsetami via kt 133a? Na stronie producenta zajrzyj do CPU SUPPORT :) No akurat to jest kiepski pomysl, przynajmniej jesli o strone ASUSA idzie... na przekor temu co tam jest napisane, mi chodzi na A7V133 dobrze. Poszukaj najlepiej, bylo juz pare razy a sam wypowiadalem sie przynajmniej 2 :!: http://www.asus.com.tw/support/cpusupport/...cpusupport.aspx http://www.ecs.com.tw/support/cpu_k7.htm Ja bym tam wierzył producentowi. Choć zgodzę się, że niekiedy można dokonać czegoś wbrew temu co twierdzi producent. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 http://www.asus.com.tw/support/cpusupport/...cpusupport.aspx http://www.ecs.com.tw/support/cpu_k7.htm Ja bym tam wierzył producentowi. Choć zgodzę się, że niekiedy można dokonać czegoś wbrew temu co twierdzi producent. :) Jeny, czlowieku, czy ty wiesz gdzie sie znajdujesz 8O Przeczytaj sobie nazwe tego konkretnego Forum. Poza tym nie sadze, zeby AMD bylo przychylne twojemu 11*133@11*166 :) Nie przesadzaj wiec, gdybym mial taka postawe tkwil bym dalej przy durniu 850, a tak mam XP 1800+@1800 :twisted: jesli a asusy idzie to TUTAJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 http://www.asus.com.tw/support/cpusupport/...cpusupport.aspx http://www.ecs.com.tw/support/cpu_k7.htm Ja bym tam wierzył producentowi. Choć zgodzę się, że niekiedy można dokonać czegoś wbrew temu co twierdzi producent. :) Jeny, czlowieku, czy ty wiesz gdzie sie znajdujesz 8O Przeczytaj sobie nazwe tego konkretnego Forum. Poza tym nie sadze, zeby AMD bylo przychylne twojemu 11*133@11*166 :) Nie przesadzaj wiec, gdybym mial taka postawe tkwil bym dalej przy durniu 850, a tak mam XP 1800+@1800 :twisted: jesli a asusy idzie to TUTAJ Nie wiem o co Ci chodzi z tym Asusem. Obaj producenci ASUS co do A7V 133 i ECS co do K7VZA podają iż współpracują one z Athlonami XP więc ... ? ? ? Co do sądzenia to nie sądź byź nie był sądzonym. AMD jest przychylne nawet 11x175 - ale tylko do ekranu logowania Windows :) Twierdząc, że AXP1700+ nie chodzi na FSB=166 to chyba ty nie wiesz na jakim forum jesteś :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Nie wiem o co Ci chodzi z tym Asusem. Obaj producenci ASUS co do A7V 133 i ECS co do K7VZA podają iż współpracują one z Athlonami XP więc ... ? ? ? Co do sądzenia to nie sądź byź nie był sądzonym. AMD jest przychylne nawet 11x175 - ale tylko do ekranu logowania Windows :) Twierdząc, że AXP1700+ nie chodzi na FSB=166 to chyba ty nie wiesz na jakim forum jesteś :) O TO: (odpowiednio, proc, rev, bios) Athlon XP 1700+ 1.05. 1008 Athlon XP 1800+ 1.05. 1008 Athlon XP 1900+ 1.05. 1008 Athlon XP 2000+ 1.05. 1008 Athlon XP 2100+ 1.05. 1008 Athlon XP 2200+ 1.05. 1008 Czyli z tego co widze, moja plyta nie ma prawa obslugiwac procesora, dzieki ktoremu wlasnie do ciebie pisze! A odnosnie przychylnosci, to napisz maila do AMD z pytaniem, czy zgadzaja sie, zebys przetaktowal ich procesor o 25% i potem, w razie czego, domagal sie nowego na prawach gwarancji. Bo jesli tak wierzysz producentom, to dlaczego nie sluchasz AMD? Czy oni gdzies "dopuszczaja" mozliwosc podkrecania i sa jak najbardziej za??? Wiec twierdze, ze jesli sluchasz tak producentow, to powinienes sie trzymac 133Mhz na FSB i ani jednego w gore, o 42 nawet nie wspomne 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Nie wiem o co Ci chodzi z tym Asusem. Obaj producenci ASUS co do A7V 133 i ECS co do K7VZA podają iż współpracują one z Athlonami XP więc ... ? ? ? Co do sądzenia to nie sądź byź nie był sądzonym. AMD jest przychylne nawet 11x175 - ale tylko do ekranu logowania Windows :) Twierdząc, że AXP1700+ nie chodzi na FSB=166 to chyba ty nie wiesz na jakim forum jesteś :) O TO: (odpowiednio, proc, rev, bios) Athlon XP 1700+ 1.05. 1008 Athlon XP 1800+ 1.05. 1008 Athlon XP 1900+ 1.05. 1008 Athlon XP 2000+ 1.05. 1008 Athlon XP 2100+ 1.05. 1008 Athlon XP 2200+ 1.05. 1008 Czyli z tego co widze, moja plyta nie ma prawa obslugiwac procesora, dzieki ktoremu wlasnie do ciebie pisze, gdyz ma rev 1.05, a nie 1.05. !!! A odnosnie przychylnosci, to napisz maila do AMD z pytaniem, czy zgadzaja sie, zebys przetaktowal ich procesor o 25% i potem, w razie czego, domagal sie nowego na prawach gwarancji. Bo jesli tak wierzysz producentom, to dlaczego nie sluchasz AMD? Czy oni gdzies "dopuszczaja" mozliwosc podkrecania i sa jak najbardziej za??? Wiec twierdze, ze jesli sluchasz tak producentow, to powinienes sie trzymac 133Mhz na FSB i ani jednego w gore, o 42 nawet nie wspomne 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Choć zgodzę się, że niekiedy można dokonać czegoś wbrew temu co twierdzi producent. :)Witchhunter może byś tak zwracał uwagę co inni piszą :? PS. Moja wypowiedź miała na celu wskazanie, że najpierw takiej informacji najlepiej poszukać u producenta. Jak widzisz pytający nie podaje ani jaki ma rev., ani jaką wersję biosu - więc trudno mu na 100% zagwarantować że to będzie chodzić. W przypadku Witchhuntera jak twierdzi płyta obsługuje procesor AXP mimo iż nie spełnia wymogów podanych przez producenta i bardzo dobrze :) Ale czy gwarantuje on, że oznacza to iż każda A7V133 obsłuży AXP ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Elo Czy athlony Xp 1800+ i wyzsze pojda na plytach ECS K7VZA ASUS A7V 133 z chipsetami via kt 133a? co do ecesa to sie nie wypowiadam na 100% procent ze pojdzie ale na 99 tak!! Co do asusa to xpeka mozna puszczac na plytach z rev 1.05.(z kropka na koncu!!!) na wczesniejszych revach podobno sie kaszani dodatkowo trzeba (czytac powinno) miec sie biosik przynajmniej 1007 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...