Skocz do zawartości
Filus

Spory Problem! Seagate

Rekomendowane odpowiedzi

czesc wszystkim ..przejde od razu do sedna sprawy posiadam dysk seagate 40 GB

niestety moj madry brat w czasie pracy kompa wpial ow dysk do tasmy i podpial zasilanie bo myslal ze tak mozna :mur:

Bios ani winXP nie widza tego dysku .. Teraz pytanie czy dysk juz jest martwy czy mozna jeszcze jakos ratowac z niego dane??? probowalem na innym kompie tez go nie widzi .

Prosze o jakas konkretna pomoc bo dysk ten zawiera bardzo wazne dla mnie dane a niestety jestem troche laikiem w tym temacie..

i ewentualnie jakich programow uzyc aby ponownie sprobowac uruchomic dysk

Z gory dzieki Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc wszystkim ..przejde od razu do sedna sprawy posiadam dysk seagate 40 GB

niestety moj madry brat w czasie pracy kompa wpial ow dysk do tasmy i podpial zasilanie bo myslal ze tak mozna :mur:

Bios ani winXP nie widza tego dysku .. Teraz pytanie czy dysk juz jest martwy czy mozna jeszcze jakos ratowac z niego dane??? probowalem na innym kompie tez go nie widzi  .

Prosze o jakas konkretna pomoc bo dysk ten zawiera bardzo wazne dla mnie dane a niestety jestem troche laikiem w tym temacie..

i ewentualnie jakich programow uzyc aby ponownie sprobowac  uruchomic dysk

Z gory dzieki Pozdrawiam

1628368[/snapback]

Obojętne , czy padła ci elektronika , czy firmware dysku , czekają cię koszty . Szczególnie , że chcesz koniecznie odzyskać dane . Jeśli bardzo ci na tym zależy , to poszukaj np. pod tym adresem :

http://www.allegro.pl/showcat.php?id=4495&order=t&view=gtext

Pozdrawiam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi