Skocz do zawartości
Vieri

Problem!

Rekomendowane odpowiedzi

Właściwie niewiedziałem gdzie dać ten temat bo nie wiem co sprawia ten problem, otóż niekiedy nie w jakichś regularnych odstepach czasu a nie porach kompa mi ścina całkowicie obraz się ścina a dysk nie pracuje wogóle i musze zrobić resta. Po reście jesdt jest juz ok, i albo za 4 dni go zetnie albo nawet w ten sam. Nie ma reguły. Przeciążenie zasilacza raczej odpada bo mam 450 W ColorsIT iścina nawet na poziomie windowsa np. jak oglądam www. Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, gdybyś mógł podać swoja konfiguracje to bylo by wspaniale :) a co do zasilacza colorit, te 450 W to on ma tylko na tabliczce wiec nie byłbym taki pewien czy to nie wina zasilacza. Napisz pełną konfiguracje bo nikt Ci nie bedzie mogł pomoć bez tej informacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P4 2.5 , GF FX 5900 XT , 512 ram , 60 GB 7200 Barracuda , LIteon DVDRW

niewiem czy do [gluteus maximus] nigdy mi się tak nie działo... i nie dzieje się to podczas długiego działania kompa tylko czasem nawet 6 minut po uruchomieniu. A jak gram w bardzo wymagające gierki kiedy jest zwiększony pobór energii to nic. Więc jakby miał zasilacz za mała moc to by dopiero sie sypał komp podczas grania resty itp. a on się zwiesza nie restartuje

AAA i jeszcze wcześniej miałem Fotron 250 W na tkaim sprzęcie tylko z karta GF 4 MX 420 i jak wyieniłem karte a zasilacza jeszcze nie to komp mi się restartował od razu po wgraniu windy jak kupiłem ten zasilacz wszystko ok wiec jakby miał 250 W to by mi sie komp restartował

Edytowane przez Vieri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi.

:evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zrobiłem formata i 4 godizny był spokój i nagle zwiech :( ludzie pomóżcie prosze co moze być tego przycyzną i jak to zlikwidować tka sie nie da pracować ;(

chłodzenie jest okej niewiem moze przeczyścić ramy , karte graficzna dysk wentylator , radiator z kurzu? Chłodzenie jest raczej okej mam go już 2,5 roku i nigdy takie coś nie wystepowało

Edytowane przez Vieri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie umiem sie tym obsługiwać :( mam ten zasilacz już rok z tą konfiguracja i tak sie nie działo a nie chce kupić zasilacza juz markowego za 200 zł. żeby okazało sie że to nadal wsytepuje :/ musiałbym mieć 100% pewność i jak pisałem nie dzieje sie to podczas wielkiego poboru mocy tylko na poziomie windowsa!

EDIT: Chyba ze mam wsadzić tego Fortrona 250 W to jedne z lepszych zasilaczy ale nie wiem czy to nie za duże ryzyko

Edytowane przez Vieri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi