Skocz do zawartości
romin

Creative Sound Blaster Live! Player 5.1 Bulk

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ta karta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62047276 Creative Sound Blaster LIVE! Player 5.1 bulk jest dobra?? W nowszych grach są wykorzystywane systemy dźwiękowe które nie obsługuje moja zintegrowana karta muzyczna na płycie głównej ABIT NF7. Szukam w miarę dobrej karty muzycznej do 100 zł i nie wiem czy to dobry wybór. :unsure: HELP !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta karta, w tym przedziale cenowym nie ma sobie równych. Za takie pieniądze warto brać - szczególnie - że sprzedający wygląda solidnie i masz rok gwarancji.

Ewentualnie, możesz się porozglądać za używanymi Audigy - ale nie wiem czy warto i czy się opłaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za odpowiedź. Czy od razu zobacze ze ta karta jest lepsza niz ta co mam na płycie głównej ?? Czy jest jakieś porównanie (niekonwencjonalne) np. moja stara katra muzyczna jest jak geforce 2 a ten soundblaster jest jak radeon 9600 PRO... chciałbym sobie uzmysłowić rożnice :P B) :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

różnica bedzie gigantyczna, a przynajmniej spora ;] odciązysz cpu wyłaczając zintegrowany dzwiek, jakos dzwieku natomiast nieporównywalnie sie poprawi....po za tym dzwiek bedzie głosniejszy dzieki lepszemu wzmacniaczowi na sb live... no i dojdą efekty eax w grach ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roznicy wielkiej nie bedzie. Przynajmniej nie od razu. Doinstalujesz sobie stery kX, zainstalujesz Foobara + ASIO i bedziesz miałnaprawdę ładny dźwięk. A czy lepszy - nie wiem ;]

1630572[/snapback]

Chmmmmmmmm

Najważniejsze jaki ma głośniki bo na bzyczkach plastikowych róznicy nie będzie

Co do EAX to jest on do ........

Co do Kx i ASIO to próbowałem ustawić to kilkakrotnie i nigdy nie byłem zadowolony z efektu, róznica stosunkowo niewielka a proc dostawał w d.. tak że nie szło jednocześnie pisać i słuchac muzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

różnica bedzie gigantyczna, a przynajmniej spora ;] odciązysz cpu wyłaczając zintegrowany dzwiek, jakos dzwieku natomiast nieporównywalnie sie poprawi....po za tym dzwiek bedzie głosniejszy dzieki lepszemu wzmacniaczowi na sb live... no i dojdą efekty eax w grach ;]

1630652[/snapback]

grobelku kochany :*

W wielu recenzjach SS wlasnie jako argument na + (poza bardzo dobrym dzwiekiem) podawano wlasnie fakt ze SoundStorm mniej obciąża procka niz SBlive :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grobelku kochany :*

W wielu recenzjach SS wlasnie jako argument na + (poza bardzo dobrym dzwiekiem) podawano wlasnie fakt ze SoundStorm mniej obciąża procka niz SBlive  :wink:

1630768[/snapback]

Ehh tak ale SS przy podłaczeniu analogowym to zwykłe AC97 heh więc jeżeli będzie chciał mieć jakieś fajne stereo a nie badziewiate 5.1 to nie odczuje róznicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh tak ale SS przy podłaczeniu analogowym to zwykłe AC97 heh więc jeżeli będzie chciał mieć jakieś fajne stereo a nie badziewiate 5.1 to nie odczuje róznicy

1630957[/snapback]

poczytaj sobie troche , szczegolnie ten dosc dlugi wstep http://www.frazpc.pl/artykuly/154/NVIDIA/S...Storm/od/A/do/Z

Poza tym jesli chodzi o SS to jednak do gier jest on uznawany za najlepszy uklad...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytaj sobie troche , szczegolnie ten dosc dlugi wstep 1631067[/snapback]

ty chyba nei wiesz o czym mowisz lamo [;

ss to zwykle ac97 i jakosc dzwieku jest załosna w porownaniu z SB live

jedyna sluszna do tej pory zintegrowana dzwiekówka jest na którejs płycie msi... jakies sb 24bitowe z tego co pamietam :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze poszukasz to taniej znajdziesz sb live 5.1 ja od kumpla za 60 zl kupilem utargowalem do 50 zl ale jego brat sie za bardzo nie zgadzal :P , a muzyczna zarabista mam kx asio i foobara i roznica nieziemska w porownaniu z moja zintegrowana na plycie glownej POLECAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytaj sobie troche , szczegolnie ten dosc dlugi wstep 1631067[/snapback]

Heh autor chyba miał coś do Creativa

1. Nie twierdze iż SB to najlepsze karty na świecie, Aureal był rzeczywiście świetny

2. SS to zwykły AC97 z możliwością generowania efektów, najważniejsze w karcie muzycznej (przy podłaczeniu analogowym) są przetworniki cyfrowo-analogowe a te we wszysztkich SS są identyczne jak u AC97, tak więc co mi z tego że może mieć lebsze bajery do gier kiedy jakoś dźwięku jest wyraźnie gorsza

Zresztą były już o tym tematy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe ten art z frazpc jest autorstwa "oslawionego" Vegity ktory popelnil wiecej takich bubli (oslawione arty o kartach procesorze kyro II )

Ogolnie miedzy innymi przez jego subiektywne arty przestalem odwiedzac frazira, gdyz stracil w moich oczach wiarygodnosc.

Edytowane przez IGI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi