Skocz do zawartości
gorbaczof

[soft Help] Podlaczenie Lapka Do Tv

Rekomendowane odpowiedzi

Problem polega na tym ze po podlaczeniu laptopa do tv obraz na tv jest czarno bialy a po wlaczeniu filmu jest tylko okno programu a w okno jest czarne(jak dam na pelny ekran to caly ekran jest czarny na tv).

Moze ktos juz podlaczal lapka z karta nvidi do tv i i wie jak to ustawic bo ja juz kombinowalem jak moglem i nie wiem jak to zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ustawieniach k.graficznej wybierz opcję 'ekrany' tam masz już pewnie włączony tv - teraz przełącz przyciskiem - kurczę nie pamiętam jak on wygląda bo teraz mam radeona, ale u mnie przy rysunku monitora i tv są 2 przyciski - takie kółeczko a drugi to takie 2 ramki monitora. i jak pyknę na kółeczko np. przy rysunku monitora i zrobię 'zastosuj' to film widzę na monitorze, a jak kółeczko przy tv to obraz jest na tv i znika z monitora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mam inne pytanie. Jest takie coś że niektóre laptopy sprowadzane (jak np Gericomy) są z Austrii. Tam jest inny standart emisji obrazu niz w Polsce. Wyjścia TV w komputerach lekko się różnią w emisji sygnału. Też tak miałem.

Dowiedziałem się tego od Serwisanta IBM. Wyjaśnił mmi to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laptop jest od polskiego dystrybutora. Wczesniej mialem tez taka Toshibe tylko slabsza i z USA i sytuacja byla taka sama, tylko myslalem ze to uszkodzone wyjscie s-video bo jak ruszalem kablem to pojawial sie kolor, ale obraz byl strasznie brzydki.

1635338[/snapback]

a ja ostatnio kupowałem grafę do kompa i w środku były 2 kable. i 2 różne. na jednym był obraz na tv a na drugim nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi