bobby_moore Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Poszukuje BIOSU do płyty głównej Shuttle HOT-649/661 ( ID 02/22/2000-i440BX-ITE867-2A69KH2BC-00 ) Wklejam fragment raportu z programu diagnostycznego: Typ BIOS'u Award Modular Typ BIOS'u Award Award Modular BIOS v4.51PGM Informacja z BIOS'u Award (6610S164) Intel i440BX PCIset Data BIOS'u systemowego 02/22/00 Potrzebuje nowszy bios, aby umożliwić działanie funkcji zarządzania energią w WIN 2k3 ( aktualnie nie działają żadne, nawet stan wstrzymania, w winXP wszystko idealnie działało) , oraz do obsługi dysków powyżej 132 GB. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Poszukać na stronie producenta a jak nie ma nowszego no to kicha ale powinien być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobby_moore Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Z archiwum na stronie producenta wynika że moja wersja jest najnowszą jaka powstała. Czy juz raczej nie ma możliwośći rozwiązania moich problemów :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Skoro masz juz najnowszy bios to nic nie poradzisz.Co do dyskow to nie ma i nie bedzie biosu do BX'ow itp plyt umozliwiajacego wykrycie dyskow wiekszych niz 137GB, ale to nie problem bo system powinien bez problemu wykryc cala powierzchnie np. XP z SP1, nie wiem jak to jest W2k3. Ps. Po co uzywasz systemu serverowego w domu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobby_moore Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Mam starego kompa, ale może to i dziwne ale w win2k3 wszystko chodzi mi dużo szybciej i lepiej niż na XP. Gdy pracowałem na XP sypał się samoczynnie gdzieś po 3 miesiącach użytkowania, było widać że nie był dawno formatowny, uruchamiał się coraz dłużej, wolniej chodził. W win2k3 nie mam czegos takiego, przynajmniej u mnie, a chodzi juz prawie 5 miesiecy bez formata. Zresztą po odpowiednim dostosowaniu nie różni się wcale od XP, różnice są jedynie w szybkości i stabilności działania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedriver Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 było widać że nie był dawno formatowny, uruchamiał się coraz dłużej, wolniej chodzi Wykonaj raz czyszczenie dysku i defragmentację, a zobaczysz efekty, o dysk trzeba też dbać, usuwać zbędne śmieci, poukładać pliki na odpowiednie miejsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...