Skocz do zawartości
kszonek

Moje Pierwsze Łk

Rekomendowane odpowiedzi

ŁK - Łoter Kuling (poza tym moje inicjały ;) )

Chłodzony na razie tylko amd64 3000+ Venice, potem moze dojda bloki na NB i GPU.

chłdnica: Łada + 2x120 mm thermaltake

blok: ice od gaza

pompa: Grundfos ups 15-40

rez: brak

weze: cell-fast ogolnego stosowania 10/13 (10/1,5)

ciecz: 1:3 borygo i destylka

Najpierw układ był odpalony z tylko nlokiem w budzie reszta na zewnatrz, a nagrzewnica bez shrouda. Temperatury bardzo obiecujace: 24 stopnie idle przy 22 otoczenia (chyba moj termometr od otoczenia oszukiwał, bo jak pozniejk miałem lepszy, otoczenie 20 to temp tez 24) aw stresie 38, przu 1800@2700 1,425V bios i ~1,408 cpu-z/multimetr(!)

Teraz zrobiony shroud:

(sory ze foty do D...)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Teraz wszystko w kompie jest juz oprocz kompa ( :lol: ) czyli całe wodne z płynem, ale płyta głowna odpalona bez budy.

Czy ktos wie jak zmyc te napisy z tych cellfastów?

Jutro zdjecia all in side, albo chociaz tego co jest teraz jak sie nie wyrobie ze skreceniem tego.. cio myslicie o shroudzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tez siewłasnie zdziwiłem ze tak ładne temp. ale na freezerze 64 mam 34C w idle a po kilku rozkreceniach kompa i kolejych załozen bloku dalej te 24/25, czasami 28, ale doszedłem do tego ze to przez przesunieciebloku gora/dol, tak ze czasmi rdzen nie był na srodku.

co do fot: zdjecianie sa kiepskiej jakosci! są poprostu TRAGICZNE! Jednak kamera internetwato nie jest aparst cyfrowy :/

Jezeli jutro uda mi sie zrobic lepsze zdjecia to od razu zamieszcze ;)

a na weze juz nie mam sily, poczynajac od benzinki ekstrakcyjnej na nitro i zmywaczy do pznokci konczac nic nie dało efektu, a szooorowałem....

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy mi się wydaje czy w ładzie zostały " korodki" ( takie blaszki żelazne w srodku przylutowne i trzymają te śróbkiy co wystaja koło króćców) , skoro są korodki to łada nie czyszczona wewnętrznie chyba ze sie myle ) , lepiej usunąć korodki i odrazy przeczyscic nagrzewke w środku chyba ze to noowka bez syfu , jakis czysty leżak magazynowy to borygo powstrzyma korozje - chyba)

Edytowane przez rhezuz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj no literowki......... Od razu procent ;) ale ja sie nie mieszam...

Łada nie czyszczona bo jak zacząłem czyscic poloneza to sie to zle skonczyło... jak zacząłem czyscic drugigego poloneza skonczyło sie jeszcze gorzej...... dlatego teraz uzywam boryga i powinno zatrzymac korozje. Elementy korodujace mi nie przeszkadzaja, bo nalezy pamietac ze pompa zeliwna i i tak bedzie rdza jak ma byc, a szkoda mi nagrzewnicy, bo jezdziło chyba na borygo zawsze - jak z wozu wyciagałwem wylało sie i w srodku czysta była.

Ogolnie to z mojego projektu jestem zadowolony i biorac bod uwage ze to moje pierwsze chłodzenie to chyba nie jest zle (no i wszystko sam robiłem ;) moze oprocz bloku gaza ;) ale co w rtev 2 bedzie to niewiadomo :D ). I tak sie nie wyrobiłem w czasie - z załozenia miało byc zrobione w wakacje, a jeszcze nie skonczone... Najbardziej dumny jestem ze shrouda, ktory moze wyglada okropnie, ale jak to bedzie w budzie nie bedzie widac, a jest poprostu artystycznie wykonany. poprostu PIEKNY shroud ;) nieuwazacie? :lol: Jak dam foty budy od gory to zobaczycie jak dałem D przy wycicnaniu otworkow na wentyle, to za to jest tragiczne :lol: no i jeszcze moje obejmy na pompe tez wymagaja uwagi, ale to ocenicie jak foty beda.

Zaraz ide do sql, ale jak przed wyjsciem zostanie troche czasu to zapodam foty tego co jest (jak dobrze miec w poniedziałki na 3 lekcje ;) )

//

No i co do wezy: nie wiem czym to zmyc :/ nic nie działa kułcze...

No i co do borygo: czy mozna do tego dodawac cos reag. z UV?

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi