Skocz do zawartości
szef182

Szpachla I Matowy Lakier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Mam nastepujacy problem. Kiedys, kiedy robilem swoja pierwsza bude zaszpachlowalem wejscie na Floppa, przetarlem papierem sciernym i wszystko wygladalo pieknie do momentu, kiedy pomalowalem bude na czarny mat. Otoz zaszpachlowany Flopp ewidetnie sie odznaczal, tzn. caly front byl matowy a dziura po Floppie sie swiecila. Nie widzialem jak sobie z tym poradzic to pomalowalem czesc frontu lakierem polyskowym. To rozwiazalo problem. Teraz, kiedy moja buda mi sie znudzila postanowilem zrobic nowa. I wlasnie kieruje do was pytanko. W jaki sposob przecierac szpachle, zeby nie bylo jej widac po pomalowaniu czarnym matem. Z gory dzieks za pomoc. Aha, wlasnie, malowalem bez podkladu. Musze go uzyc czy da sie to ominac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdniem to powinien być podkładzik i jakiś wodny papierek pracowałem w warsztacie samochodowym to coś tam podglądnąłem jak chłopaki robią.Szpachel się świecił może dlatego że właśnie podkładu niebyło choć niewiem bo niewidziałem jak to się robi bez podkładu ale z wyglądało normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bede tworzyl nowego tematu skoro moje pytanie i tak tyczy sie szpachli. Mianowicie chodzi mi o ta bude, a dokladnie o ten front:

http://img229.imageshack.us/my.php?image=front33vq.jpg

Czy szpachla akrylowa utworzy taka strukture czy musze zastosowac szpachle np. firmy Novol. I jeszcze jakby ktos mmogl powiedziec gdzie dostane taka siatke (o takim formacie - w kolka), bo tuningowe do samochodow wygladaja troche inaczej, aczkolwiek tez moze byc wszelkie info gdzie, co i za ile. Dzieki z gory za odpowiedzi. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi