tomek176 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 (edytowane) Pod windowsem xp pro nie można zainstalować raidów, bo wywala konflikt. Sterowników do tego modelu płyty nie ma w sieci, ale są do płyt Abita z tym samym chipsetem i z tą samą podstawką, które mają RAID - nie działają jak i te oryginalne z płyty CD. Proszę o pomoc w rozwiązaniu ów problemu. Edytowane 7 Września 2005 przez tomek176 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Poszukaj po różnych krajach :)LINK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Przewertowałem prawie wszystkie. W Global nie było to chyba nie będzie w żadnych. Jak masz możliwość to wyślij mi je jakoś ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 ja nigdy sie z takim bledem nie spotkalem sam mam bx133r i za kazdym razem jak instaluje winxp pro to wykrywa bez problemu raid(hpt370), a pod innym win dziala wszystko, ok :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Ostatnio też miałem na tym kompie XP pro i działało ok. Od czasu gdy kupiłem sobie nagrywarke DVD to windows sie wysypał. Zainstalowałem go od nowa z formatem i najpierw napisał że ma konflikt z kartą dźwiękową więc mu ją wyjąłem. Potem napisał, że ma konflikt z niczym, a przy próbie aktualizacji sterowników Raid wywala komunikat "Sterowniki napisane do systemu 95 lub noweszego lub brakuje odpowiedniej linii wpisu w pliku ini ...." Co ciekawe sterowniki te miałem z płyty oryginalnie dodawanej do pł. głównej. Spróbowałem ściągnąć sterowniki z sieci, żeby były nowsze i to samo mi wywala. Może flash biosu potrzebny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Mialem kiedys podobnie w sumie, u mnie pomoglo jeszcze raz reinstall winxp, ale potem to niewiem co sie dzialo bo zmienilem na innego bx133r i na tej co mam teraz nigdy czegos takiego nie mialem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Tak więc jeśli reinstal nie pomoże to zmiana płyty? Heh zamiana płyty to raczej ciężka sprawa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 heh... pomyslalem chwile i przyczna moga byc konfilkty przerwan.. sproboj pozamieniac karty w slotach [pci] moze pomoc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...