kiła Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Zakupiłam nowy zasilacz do komputera. Zamontowałam go podłączyłam wszystkie komponenty i włączyłam, wszystko działało poprawnie więc skręciłam obudowę i włączyłam komputer jeszcze raz i tu pojawiły się kłopoty: - system ładował się bardzo długo -kiedy wyskakiało już okienko zapraszamy komp restartował się samoczynnie -sytuacja ta powtórzyła się wielokrotnie Próbowałam zmienić wtyczki od zasilania przy nagrywarce i dysku(myślałam że po prostu coś źle podłączyłam) ale nic to nie dało. Po jakiś kilkunastu lub kilkudziesięciu restartach komputer się włączył wyskoczył jakiś komunikat z programu MBM, który nie za bardzo rozumiałam(były do wyboru różne opcje) . W tym samym czasie komputer zachowywał się jak po Formacie cały czas wyskakiwało okienko znaleziono nowy sprzęt i instalowanie sterowników a niektóre z zainstalowanych progsów nie działały(jak po formacie), kiedy próbowałam przetłumaczyć text który był w okienku MBM komputer zrestartował się ponownie, następnie uruchomił się prawidłowo i działa poprawnie(chyba) CO TO MOGŁO BYĆ/JEST I JAK TEMU ZARADZIĆ??? Bardzo proszę o pomoc :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 :| Podaj konfig. Byc moze zakupilas zasilacz ktory jest za slaby do Twojego komputera. Moze uszkodzilas plyte glowna przy wyjmowaniu poprzedniego. Moze cos innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiła Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 (edytowane) AMD Athlon 2000XP+ MMX,3DNow, ~1.7GHz Radeon 9200 64MB 256 RAM Dysk MAXTOR 80GB Nagrywarka Teac Realtek AC97Audio Stary zasilacz: CODEGEN 300W model: 300X1 Nowy zasilacz: Fortron FSP350-60MDM Zauważyłam dziwny fakt w dxdiag nie wyświetla się Producent systemu n/d, Model systemu n/d, BIOS n/d. Edytowane 7 Września 2005 przez kiła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tech.tel Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Witam Zasilacz wystarczjący sam mam ten model i jest OK. Sprawdź kondensatory na płycie głównej czy nie są napuchnięte/wylane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Może jak to mówił Orgiusz uszkodziłaś płytę, przy wymianie zasiłki... Nie wiem, czy Twoja płyta wymaga, ale podłaczyłaś dodatkowe zasilanie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...