Skocz do zawartości
tom666

Czym blok wodny do GPU ?

Rekomendowane odpowiedzi

zadowolony z chlodzenia wodnego procesora postanowilem zestaw WC wzbogacic o blok na chipset karty graficznej, jako ze przesylka dojdzie dopiero za pare dni, zaczelem sie zastanawiac jak ja przymocuje ten blok, mam gf3 ti200, wokol rdzenia sa 4 dziurki, zamowilem tez klej THERMOPOX 85 CT , czy tylko on wystarczy zeby blok nie odpadl ? i najwazniejsze - za 2,3 miesiace bede sprzedawal karte graficzna wiec konstrukcja z blokiem wodnym musi byc łatwo usuwalna, czy po zastosowaniu tego kleju, patent z wsadzaniem karty do lodowki tez bedzie aktualny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie klej zadnym silikonem, zasyfisz karte tylko.

Utnij z tworzywa w miare grubego i nielamliwego pasek/"belke" troszke dluzsza niz przekatna WB, nawierc dziurki na koncach i przyktrec na 2 sruby, mozna zapodac tez sprezyny, bedzie lepszy docisk i w miare elastyczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcecie mi powiedziec, ze jak przykleilem do plyty glownej blok wodny i do karty grafiki to mam juz prze<span style="color:red;">[ciach!]</span>e? Nie da sie tego w zaden sposob odkleic?

Jezeli kleiles to THERMOPOXem , to masz faktycznie przeje ........ srane :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet opcja z zamrazalnikiem odpada?

Ja to osobiscie nie odrywalem z tego kleju, ale kolega (Andrz3j) mial niezle klocki z nim, nie tylko on zreszta, kilku na forum juz pisalo o tym.

Andy "odcial" w koncu te radia skalpelem, po dluuugich meczarniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie poza tematem. Czy oplaca sie wymienic sposob przyklejenia radiatorkow do ramow na karcie grafiki? Teraz mam ze tak to ujme defualtowo, czyli na tasme termoprzewodzaca. Czy warto zeszlifowac termoprzewodzaca tasme i przykleic je na tego nieszczesnego termopoxa? Czy to cos da?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...