Skocz do zawartości
Sziken

Nagrzewnica Vs Cilit Bang

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jako ze przymiezam sie do kupna nagrzewnicy i zapewne bedzie ona pochodzic ze zlomowiska i z tego co wiem ebdzei to star a jako ze Muciek ( pozdro 4 you :) ) powiedzial mi ze rozlutowanie tego dla noba jest niewykonalne to bede musial zastosowac chemie a jako ze moja matka wlasnie kupilac Cilit Bang i zobaczylem jak to dziala to zastanawiam sie co zrobilo by to z wnetrznosciami nagrzewnicy , mydlo zebrane przez 9 lat takie ktore nie dalo sie wyczyscic nawet cifem zeszlo jak reka odjol to moze na wnetrznosci nagrzewnicy zadziala tak samo co wy o tym myslicie ?? wiem ze jest temat o nagrzewnicach ale chcialem sie zapytac tutaj konkretnie bo na pewno zainteresuje sie tym wieksza ilosc osob i wiecej osob sie wypowie i ewentualnie czym poza w/w srodkiem mozna by bylo wyczyscic nagrzewnice ? czy moze wszystkie porady znajde w temacie o nagrzewnicach ? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

jako ze przymiezam sie do kupna nagrzewnicy i zapewne bedzie ona pochodzic ze zlomowiska i z tego co wiem ebdzei to star a jako ze Muciek ( pozdro 4 you :) ) powiedzial mi ze rozlutowanie tego dla noba jest niewykonalne to bede musial zastosowac chemie a jako ze moja matka wlasnie kupilac Cilit Bang i zobaczylem jak to dziala to zastanawiam sie co zrobilo by to z wnetrznosciami nagrzewnicy , mydlo zebrane przez 9 lat takie ktore nie dalo sie wyczyscic nawet cifem zeszlo jak reka odjol to moze na wnetrznosci nagrzewnicy zadziala tak samo co wy o tym myslicie ?? wiem ze jest temat o nagrzewnicach ale chcialem sie zapytac tutaj konkretnie bo na pewno zainteresuje sie tym wieksza ilosc osob i wiecej osob sie wypowie i ewentualnie czym poza w/w srodkiem mozna by bylo wyczyscic nagrzewnice ? czy moze wszystkie porady znajde w temacie o nagrzewnicach ? pozdrawiam

1637510[/snapback]

Ja mysle ze tez wtedy bedzie jak reka odjłał - bedziesz miał siteczko :D Takiego olbrzyma to potraktuj kwaskiem cytrynowym na troche i tyle - po co sie z tym bawic. Wystarczajaca powiercjhnia, o ile chodzi Ci o CHLODNICE, anie NAGRZEWNICE - jak napisałes...........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cility i te inne mają to do siebie że zostawione na czymś przez dłuźszy czas (5min) przeżerają to. Przykład moja stara wanna była myta cilitem... siostrunia zostawiła rozlany cilit na 10min i kiedy go spłukała wszystko wydawało się ok gdyby.... no właśnie 2 kąpiele póżniej ten obszar zaczął rdzewień. Jednym słowem przeżarł laminat.

Wiem doskonale że ocet jest tylko dla cierpliwych (duża ilość płukań) więc

Radziłbym zrobić roztwór woda+cilit tak czyścił nagrzewnice mój kumpel i jakoś udało uniknąć się dziur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siteczko to według mnie bbedzie jak wsadziszjej banga :] zrobi bang i z nagrzewnicy bedzie siteczko ;) Ale w takim razie dlaczego nagrzewnice stosujesz ze stara? przeciez łada w zupełnosci wystarczy, chłodnice to rozumiem, ale nagrzewnice? Wroc do tamtego tematu i zobacz dokłądnie co ja i inni pisalismy o tym.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

jako ze przymiezam sie do kupna nagrzewnicy i zapewne bedzie ona pochodzic ze zlomowiska i z tego co wiem ebdzei to star a jako ze Muciek ( pozdro 4 you :) ) powiedzial mi ze rozlutowanie tego dla noba jest niewykonalne

1637510[/snapback]

No wiesz, z tym to może byś sobie poradził, ale z złożeniem tego to już inna bajka ;)

Był ostatnio Rekord na allegro, który (według opisu) leżał przez noc w Bangu i rano było sito, z nagrzewnicy i wykładziny.

Jak wrócisz z woja przywieź mi nagrzewnice z czołgu :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muciek ale zabawne :D a co do reszty to ja chce cos duzego bo jak wiadomo im wieksze tym alepsze a nagrzewnica ze stara jest duza i wchodzi do big towera a co myslicie o pomieszaniu banga z octem albo z kwasem cytrynowym ? albo tych trzech rzeczy razem w stosunku 2:2:1 ocet : kwas : bang ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowie Ci przeczytaj jeszcze raz ten temat (http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=151163) szczegolnie koncowke. Tam nie jest mowa o nagrzewnicy tylko o chłodnicy, Ja pisałem o chłodnicy (takie duze), anie nagrzewnicy. Jak sobie wyobrazasz nagrzewnice wysokosci bigtowera?, nagrzewnica w starze jest jak kazda inna (no powiedzmy) bo nie ma jakiejs duzej powedrzchni do ogrzania (tylko kabina kierowcy), ale za to CHLODNICA to inna sprawa. KPW?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja chce ta nagrzewnice wpakowac do big towera za sama gore zeby sie tam zmiescil chociaz z jeden naped na dole a chlodnica ma to do siebie ze ma duza powierzchnie ktora trzeba schlodzic a ze ma duza powierzchnie to ejst cienka a czegos takiego nei chce ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no walsnei i tu jest problem bo niby chlodnica wydajniejsza ale jest za duza powiezchnia do nawiewiu a wentyla normalnego od chlodnicy nie dam bo to by muczalo jak ciagnik :P wiec wezme nagrzewnice od stara bo jest ona najwieksza rozmarowo a co z tym roztworem do czyszczenia ? cilit , kwas cytrynowy i ocen ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwasek cytrynowy. Ja dałem dwie saszetki na 20L (!) całe wiadro i do tego wsadziłem łade. Nalewałem do srodka, za jakis czas wylewałem z powrotem do wiadra, czekałem az syf spadnie na dno o delikatnie zanuzałem nagrzewnice i tak co pare godzin. Oczywiscie przed tą zabawa wypłykałem to co sie dału wodą. Nagrzewnica "pluskała" się przez tydzien w tym i nic jej sie nie stało, a patrzacv przez krucce widac ładna scianka, gdzie wczesniej bvyło full kamienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi