adicted Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Witam, Może ktoś spotkał się z podobnym problemem.. Kiedy wkładam plyte do napędu (cd lub nagrywarki) windows się wiesza, kiedy wyjmuje płyte z napędu to wszystko zaczyna działać poprawnie. 1. sprawdziłem napędy (cd i nagrywarka) w innym komp i jest OK - więc napędy są sprawne 2. sprawdzałem kabel i jest OK. 3. odinstalowałem już chyba 1000 razy cd i nagrywarkę i nadal nic 4. przełączyłem CD z IDE2 na IDE1 (razem z dyskiem na jedną taśmę) i dzieje się to samo, czyli nadal komp się wiesza.. Jeżeli ktoś z was spotkał się z podobnym problemem to proszę o rady, bo nie chce mi się po raz 100 przeinstalowywać systemu.. pozdrawiam, Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 sprobuj podpiac napedy pod tasme ata100... mam identyczny problem na ata66... do tego sprubuj poprzestawiac dyski\napedy z master na slave i na odwrot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr0ton Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 ja kiedys mialem taki problem jak ustawilem zle tasmy ;/ Na tasmie masz 2 złącza i jak masz na cdromie master to sproboj poprzestawiac z jednego złącza na drugie moze to pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voldenet Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Może problem tkwi w urządzeniu. Ile ten CDRom ma lat?? U mnie wymiana napędu pomogła. Możesz też spróbować "Sztuczkę" typu Bios(Czy mój bios dobrze wszystko wykrywa??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 DMA wlaczone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...