Skocz do zawartości
Erazor

Projekt na WaterBlock własnej roboty!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

A po co te wypierdki na ściankach?!?!?!?  8O  

Bez tych wystających skurczybyków woda będzie lepjej przepływać (tak mi się wydaje :oops: )

Pozdrawiam

Punek

Zgadzam sie

Chodzi tutaj o jak największą powierzchnię odprowadzania ciepła, a dla wody wystające skurczybyki to i tak chyba nie mają znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak większa powierzchnia a woda w mjescu będzie stała. Zgadzam się z Avandrel-em. Lepjej zrobić więcej kanalików. Ew nie wiem czy zdało by to egzamin ale zrobić wyższy ten bloczek i ścianki między kanalikami będą wyższe co da napewno większą powierzchnie niż "wypierdki"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypatrz się' date=' to nie jest "jakieś" 6mm powierzchni tylko ok 63cm!!!! (159x4mm=636mm)[/quote']

Powierzchnie liczy sie w cm2. Nie wiem kto cie uczyl matematyki, ale 10mm2 to wcale nie 1cm2! (10mmx10mm to 100mm2 a 1cm x 1cm to 1cm2) :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypatrz się' date=' to nie jest "jakieś" 6mm powierzchni tylko ok 63cm!!!! (159x4mm=636mm)[/quote']

Powierzchnie liczy sie w cm2. Nie wiem kto cie uczyl matematyki, ale 10mm2 to wcale nie 1cm2! (10mmx10mm to 100mm2 a 1cm x 1cm to 1cm2) :roll:

Masz rację dałem [gluteus maximus] ale kierowałem się tym co napisał punk czyli 6mm i to mnie zmyliło

Sorry wybacz :cry: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten projekt się do niczego nie nadaje

1. Prawie niemożliwy do wykonania

2. kanały są za wąskie - mało wody będzie przepływać

Jak masz możliwość wykonania tak wąskich kanalików to zrób kilka równoległych obok siebie - duża powierzchnia a nie zawęzisz przepływu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO tem blik super to nie będzie

po pierwsze :arrow: zbyt mała średnica wlot/wylot

po drugie :arrow: przepływ przez te piczki byłby ograniczony

po trzecie :arrow: szerokość kanałów też taka sobie

Więc projekt trzeba jeszcze raz przemyśleć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak Wam się podoba to coś?

Nie wiem tylko czy taki blok jest możliwy do wykonania, jak sądzicie?...

1. nie podoba sie - zrob 2x grubsze scianki (i te zewnetrzne i te w srodku) i 2x wieksza srednice kanalikow - bedzie latwiejszy do wykonania i wydajniejszy

2. w domu to zapomnij o zrobieniu bloku z takimi cienkimi sciankami, w jakims warsztacie tez beda sie zastanawiac czy to zrobic, a te "dzyndzelki" to chyba tylko po to zeby zabulic 2x wiecej za zrobienie tego bloku - bo sprawnosci to raczej one nie podnosza tylko obnizaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co te wypierdki na ściankach?!?!?!?  8O 

Bez tych wystających skurczybyków woda będzie lepjej przepływać (tak mi się wydaje :oops: )

Pozdrawiam

Punek

Zgadzam sie

Chodzi tutaj o jak największą powierzchnię odprowadzania ciepła, a dla wody wystające skurczybyki to i tak chyba nie mają znaczenia.

Coś mi się wydaje że przy wykonywaniu tych wypierdków można troche się narobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...