Bartolomius Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Witam Poszukuję schematu pinów procesora Northwood C. Mój P4 2,6C HT miał ostatnio mały wypadek i stracił jedną nóżkę na samym rogu (mam teraz Socket 477 :lol: ). Procesor działa co prawda bez zarzutu (gierki, benchmarki, filmy, muzyka), ale chciałbym wiedzieć za co odpowiadała (o ile wogóle za coś odpowiadała) urwana nóżka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Lechu> Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 poszukaj dokumentacji na stronie intela do prockow, kiedys tam tez szukalem i znalazlem i w pliku pdf na koncu byly wypisane wszystkie piny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Znalazłem coś takiego (opis pinów i oznaczeń dla P4 0.13nm): http://download.intel.com/design/Pentium4/...ts/29864312.pdf, jak wrócę do domu to zerknę na procek. Dzięki <Lechu>! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Może komuś się to przyda: przejrzałem ten .pdf i na stronie 43. jest schemat nóżek procesora, natomiast na stronie 52. lista pinów według oznaczeń z powyższego schematu. Piny oznaczone tam jako A1 i B1 nie istnieją (chodzi o to wcięcie w rogu procesora). No więc tak: pozbyłem się :? nóżki A26 albo AF1. Nie pamiętam dokładnie której (procek siedzi już w kompie), ale nie ma to większego znaczenia ponieważ obie maja takią samą nazwę (VSS) i funkcję (Power/Other), jednak żadna z nich nie jest używana (nie przechodzi żaden sygnał - wejściowy ani wyjściowy). Uff. I ciekawostka - z 478 pinów jedynie 200 zajmuje się przekazywaniem sygnałów, pozostałe dostarczają napięcie bądź pełnią funkcję rezerwową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_wroclaw Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Urwane nóżki przylutują Ci w serwisie www.interes.com.pl we Wrocławiu i każdym większym mieście. Jeśli nie masz tej nóżki to nie problem bo wylutują z procesora "dawcy" (mają na stanie) i wlutują w twojego proca z tym, że 1 nóżka to 50 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...