largos Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Witam :) mam dowas pare pytań bo w sprawach timingów jestem laik , wiec prosze o fachową porade . Po pierwsze co moge dostać po podkreceniu ich na karcie . Drugie, ogolnie do czego one służa . mam program Ati tray tools , nim oto włąsnie zrobiłem dumpa biosu na gigabyte radeon 9550 128 ddr 128 bit , wyedytowalem go w programie RabiT i tam wziołem zakładke MC timings i co teraz mam ustawić tak żeby nie zepsuć karty a żeby działała ?:) prosze o fachową pomoc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Po pierwsze co moge dostać po podkreceniu ich na karcie . Albo wieksza wydajnosc, albo niestabilnosc albo uszkodzenie karty. Drugie, ogolnie do czego one służa Okreslaja czas dostepu do pamieci. Fachowa pomoc znajdziesz tutaj, milej letury: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=119594 tylko zanim zadasz tam pytanie to wez sie w garsc i przeczytaj chociaz 50%tego topicu, a najlepiej i jego pierwsza czesc bo nie kazdy moze miec tyle zimnej krwi by Ci odpowiedziec kulturalnie na pytanie, ktore padalo juz kilkadziesiat razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 po to masz ati tray tools zeby nie musiec sie bawic rabitem i na stałe zmieiac wartosci timingow w biosie, tylko w att i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
largos Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Sorka , panowie . po to masz ati tray tools zeby nie musiec sie bawic rabitem i na stałe zmieiac wartosci timingow w biosie, tylko w att i tyle a gdzie sa timingi w att ???? mozes zmid okładnie dać namiary ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Sorka , panowie . a gdzie sa timingi w att ???? mozes zmid okładnie dać namiary ? 1640261[/snapback] Hardware>overclocking setings i jest to 2 zakladka jesli nie tutaj masz stara wersje att jesli zmienisz timingi przez bios i przesadzisz to karta moze juz nie wstac no i bedzie ci potrzebna karta na pci takze lepiej baw sie narazie w att a pozniej jak potestujesz dopiero biosem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
largos Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Att taką z neta ściągnołem v.1.0.3.730 , i nie mam timings :( a to juz druga moja taka wersja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 jestes pewien? ja mam 1.03.720 i 2 zakladka to timings a 3 to fan 1 to oczywiscie overclocking :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 No wlasnie -po zmianie grafy na ati adkrylem te timingi :) zasada jest taka jak przy ramie ? im nizej tym lepiej ? Sa moze gdzies objasnienia za co ktory timing odpowiada? moze sa jakies zasady ja to 'zgrac'?Bylbym wdzieczny zza pomoc w eksperymentach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...