m_a_s_t_a Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Witam wszystkich forumowiczow. Posiadam karte Sapphire Radeon 9800 SE na pcb od radka 9700/pro. Standardowe napiecie rdzenia to 1,5v , a pamieci 2,94. Wykonalem dwa olowkowe mody ( rdzen i vmem) ze strony http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/56. Napiecie na rdzeniu zostalo zwiekszone do 1,7 V natomiast napiecie pamieci SPADLO (po modyfikacji). Moda wykonalem chyba z 10 razy - za kazdym razem wynik ten sam. Moze ktos wie co jest grane? P.S. Jesli pomylilem dzial to prosze o przeniesienie tamatu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 a probowales cos z podnoszeniem napiecia AGP ? Ja tu miszczu nie jestem , ale moze jedno drugiemu napiecie odbiera :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 byc moze nie ten rezystor malujesz, zwykle sa ulozone parami ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_s_t_a Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 -> KamiKaze Jeden mod drugiemu raczej nie przeszkadza. Dla pewnosci przywrocilem domyslne napiecie rdzenia i dalej sa walki z napieciem po modzie vmem. ->berkut Na 100% to ten. Sprawdzalem wszystkie z sekcji zasilania memow. Proba z Vddq i Vref konczy sie tak samo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 A przypadkiem nie ma tak że jak sie da na jednym wiecej to kosztem drugiego zasilania??Jesli sie myle to prosze mnie poprawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Na moim radku 9500 8p 256bit (chyba takie samo PCB) miałem vmody z użyciem potencjometrów i napięcia nie spadały. Może robiąc kreske zahaczasz o jakieś inne elementy, albo przetarłeś lakier na laminacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...