amoniak Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Kolejne zdjęcia mojego bloku :D , oraz testy :D :twisted: Blok z osprzętem Zmieniłem zaciski (zbyt pancerne, miałem problemy z założeniem i dokręceniem węży) Blok zmontowany przed wywierceniem otworów do montażu do płyty głównej A oto wypolerowany blok Jak widać bardzo dobre lusterko wyszło Niestety oring trzyma dobrze natomiast plexiglas się wygina i trochę mi pociekło po grafice :( , dlatego nie zdążyłem wykonać zdjęć zamontowanego bloku na procesorze. A teraz testy Poprzedni mój blok Przy 10 krotnym 3D Marku SE dawał temp 35°C temperatura cieczy w obiegu przed procesorem 27°C Obecny blok Czyli super tem cieczy w obiegu 26°C Też 10 razy loop 3D Marka SE na podkręconym Radku 9000 a to wynik Procesor chodzi cały czas 11,5 X 155 co daje ~1700 MHz BTW Poprzedni mój blok miał większą powieżchnię więc mam pytanie Czy teoria mate Bierze w łeb :?: Chba nie mam swoją teorię co do tego zjawiska, powiem jak usłyszę wasze opinie. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 wg mnie wadą u mate jest strasznie ograniczony przeplyw i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Czemu nikt nie komentuje Poprzednie tematy dotyczące mojego nowego bloku :arrow: projekt mojego nowego bloku wodnego :arrow: Realizacja mojego projektu bloku wodnego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Sorry p3dzi0r byłeś szybszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Ludzie skometujcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Ludzie skometujcie hehe ..... juz 8) wyniki IMHO ok jednak wydaje mi sie ze z miedzianym daszkiem bylby bezpieczniejszy, a przy okazji tez minimalnie wydajniejszy (daszek tez odprowadzi troszke temp.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Ok zrobię miedziany :D mam jeszcze kawałek Blachy (z tym, że blachę przylutuję :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 nigdny nei bylem przekonany do tego ze caly blok odbiera cieplo i chwalenie sie do jak najwiekszej odbieralnsci ciepla mam osobiscie blok calkowicie pusty w srodku a woda wpada przelatuje po calym spodzie robiac kolko i wypada blok jak go dotkne jest zimny zadki kiedy jest letni chyba jak 2 dni pokoju nie otwieralem (komp chodzi 24/dobe i popma tesh) wg mnie blok musi miec jak najwieksza przepustowosc czynnika chlodzacego ale nei mam materialow na dokladne testy takie jest moje zdanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokolr Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Temperaturki całkiem wporzo, ale chyba mogło byc lepiej :) U mnie na tym co poniżej mam - i tu pytanie czy to za dużo - nastepujace temp. : CPU - 32 st.Cels. system - 40 st.Cels. No ale oprócz chłodzenia CPU wentylkiem CoolerMasterSilentHeat dochodzą 3 wentylatory w obudowie (ChieftecBigTower): 1 przód + 2 tył :)) Pozdro afkors :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Robię też blok na chipset i na grafikę. co do wentyli w obudowie to w poprzedniej budzie miałem wiatrak 20 cm na chłodnicy i wiało tak przez chłodnicę do środka obudowy. :D Jak skończę robić pudło to nie będzia żadnych walających się zbiorników czy chłodnic po biurku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 wszystkie moje stare bloki pod pelty mialy bardzo duze srednice kanalow by jak najwiezec cieczy przpuszczac by pelty byly chlodne- tera jak uzywam wc to mam wezyki o 8mm srednicy wewnetrzbnej bo hdd, chipset, zasilacz i grafa nie grzeja sie mocno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 W poprzedniej budzie miałem Radeona HIS 9000 PRO wiatrak na tej karcie był strasznie głośny :( zrobiłem na niego blok taki prostopadłościan pusty w środku :D Było ok komputer był bezgłośny Teraz kombinuję jak to wsystko zmieścić w obudowie :?: Jak wszystko zrobię to pokażę zdjęcia :D :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 To ile tych bloków zrobiłeś - bo pamiętasz że chciałem jeden ?? (jeśli cena będzie rozsądna ) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 a ja chcialem zapytac skad wziles takie zajebiste programy :) do mierzenia wszystkich parametrow kompa i overclockingu ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 a ja chcialem zapytac skad wziles takie zajebiste programy :) do mierzenia wszystkich parametrow kompa i overclockingu ??? trzeba miec dobra (czyt. dobrej firmy) grafe i mobo :twisted: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 To ile tych bloków zrobiłeś - bo pamiętasz że chciałem jeden ?? (jeśli cena będzie rozsądna ) :twisted:bloków zrobiłem już kilka, niektóre całkiem do D (ale i tak lepsze od tychz cpc bez dyszy venturiego i bulbulizatorów :D ) a ja chcialem zapytac skad wziles takie zajebiste programy :) do mierzenia wszystkich parametrow kompa i overclockingu ??? trzeba miec dobra (czyt. dobrej firmy) grafe i mobo :twisted: :) ECS K7S5A wcale nie jest złą płytą miałem takową przed KT3 i sobie ją chwaliłem załaduj chepo bios i kręć możesz też użyć programiku softfsb działa super :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...