Skocz do zawartości
amoniak

Kolejne zdjęcia mojego bloku :D , oraz testy :D :twisted:

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejne zdjęcia mojego bloku :D , oraz testy :D :twisted:

Blok z osprzętem Zmieniłem zaciski (zbyt pancerne, miałem problemy z założeniem i dokręceniem węży)

Dołączona grafika

Blok zmontowany przed wywierceniem otworów do montażu do płyty głównej

Dołączona grafika

A oto wypolerowany blok

Dołączona grafika

Jak widać bardzo dobre lusterko wyszło

Niestety oring trzyma dobrze natomiast plexiglas się wygina i trochę mi pociekło po grafice :( , dlatego nie zdążyłem wykonać zdjęć zamontowanego bloku na procesorze.

A teraz testy

Poprzedni mój blok

Dołączona grafika

Przy 10 krotnym 3D Marku SE dawał temp 35°C temperatura cieczy w obiegu przed procesorem 27°C

Obecny blok

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Czyli super tem cieczy w obiegu 26°C

Też 10 razy loop 3D Marka SE na podkręconym Radku 9000

Dołączona grafika

a to wynik

Dołączona grafika

Procesor chodzi cały czas 11,5 X 155 co daje ~1700 MHz

BTW

Poprzedni mój blok miał większą powieżchnię więc mam pytanie

Czy teoria mate Bierze w łeb :?:

Chba nie mam swoją teorię co do tego zjawiska, powiem jak usłyszę wasze opinie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie skometujcie

hehe ..... juz 8)

wyniki IMHO ok

jednak wydaje mi sie ze z miedzianym daszkiem bylby bezpieczniejszy, a przy okazji tez minimalnie wydajniejszy (daszek tez odprowadzi troszke temp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nigdny nei bylem przekonany do tego ze caly blok odbiera cieplo i chwalenie sie do jak najwiekszej odbieralnsci ciepla mam osobiscie blok calkowicie pusty w srodku a woda wpada przelatuje po calym spodzie robiac kolko i wypada blok jak go dotkne jest zimny zadki kiedy jest letni chyba jak 2 dni pokoju nie otwieralem (komp chodzi 24/dobe i popma tesh)

wg mnie blok musi miec jak najwieksza przepustowosc czynnika chlodzacego ale nei mam materialow na dokladne testy takie jest moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperaturki całkiem wporzo, ale chyba mogło byc lepiej :)

U mnie na tym co poniżej mam - i tu pytanie czy to za dużo - nastepujace temp. : CPU - 32 st.Cels.

system - 40 st.Cels.

No ale oprócz chłodzenia CPU wentylkiem CoolerMasterSilentHeat dochodzą 3 wentylatory w obudowie (ChieftecBigTower): 1 przód + 2 tył :))

Pozdro afkors :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robię też blok na chipset i na grafikę.

co do wentyli w obudowie to w poprzedniej budzie miałem wiatrak 20 cm na chłodnicy i wiało tak przez chłodnicę do środka obudowy. :D

Jak skończę robić pudło to nie będzia żadnych walających się zbiorników czy chłodnic po biurku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie moje stare bloki pod pelty mialy bardzo duze srednice kanalow by jak najwiezec cieczy przpuszczac by pelty byly chlodne- tera jak uzywam wc to mam wezyki o 8mm srednicy wewnetrzbnej bo hdd, chipset, zasilacz i grafa nie grzeja sie mocno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poprzedniej budzie miałem Radeona HIS 9000 PRO wiatrak na tej karcie był strasznie głośny :(

zrobiłem na niego blok taki prostopadłościan pusty w środku :D

Było ok komputer był bezgłośny

Teraz kombinuję jak to wsystko zmieścić w obudowie :?:

Jak wszystko zrobię to pokażę zdjęcia :D :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ile tych bloków zrobiłeś - bo pamiętasz że chciałem jeden ?? (jeśli cena będzie rozsądna )  :twisted:

bloków zrobiłem już kilka, niektóre całkiem do D (ale i tak lepsze od tychz cpc bez dyszy venturiego i bulbulizatorów :D )

a ja chcialem zapytac skad wziles takie zajebiste programy :) do mierzenia wszystkich parametrow kompa i overclockingu ???

trzeba miec dobra (czyt. dobrej firmy) grafe i mobo :twisted: :)

ECS K7S5A wcale nie jest złą płytą

miałem takową przed KT3 i sobie ją chwaliłem

załaduj chepo bios i kręć

możesz też użyć programiku softfsb działa super :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...