Skocz do zawartości
Vawi

Co Kupić - Karta Graficzna 500 - 800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Spaliłem sobie Radeona 9600 od Saphire i szukam nowej karty doradźcie coś bo już od roku nie śledze postępu w tej dziedzinie i nie do końca wiem jaką karte kupić, interesują mnie raczej radeony ale geforce też może być. Chciałbym sie dowiedzieć czy opłaca mi sie kupować np. Gigabyte ATI Rad.X800 256MB 256bit czy raczej Sapphire R9800Pro 128MB 256bit. Mój komputer to AMD athlon 2800xp+ barton , 512ddram kingstona, WD 80gb, Soltek SL-75FRN2 -L, zasialacz zmieniam na 500watowy więc jakoś sobie poradzi a napędy itp. to już mało ważne:P aha no i spalona karta :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomniałem o pewnym drobiazgu:P

mianowicie nie mam złącza PCI expres tylko zwykłe AGP 8x więc karty które mnie interesują np. taki Gigabyte ATI Rad.X800 128MB 128bit PCI-E odpadają bo se jej nie podłącze :unsure:

dajcie najlepiej jakieś linki do danych kart które uważacie za dobre bo jak słysze że "jakiś radek x800" to pasowałby mi chyba tylko w cenie około 1500zł jak Sapphire X800Pro256/vivo102-A26123-00-AT bo ma AGP 8x a ja potrzebuje x800tke za 700:P jak Gigabyte ATI Rad.X800 128MB 128bit PCI-E tylko ze zwykłym złączem :wink:

pozdro :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi