cyganos king Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 skoro piszesz że ja piszę głupoty to ja także napiszę że piszesz głupoty hehe :lol: właśnie że padły (pojawiły się błedy- gry zaczęły wywalać) na 200MHz bo wyżej ich nie podkręcałem moja płyta wyżej nie pójdzie :rolleyes: dałem im 2,7 czy 2,6V (w każdym razie o 0,1 V) Twoje na 3,3V i chodzą spoko a mówisz że od temperatury i wysokiego napięcia padają możliwe że od egzemplarza zależy a gdzie to czytac czy to jest BH-6? 1652831[/snapback] różne pamięci różnie się kręcą bh-5/6 lubią wysoki woltaż ale kręcą się różnie zależnie od pcb i innych pierdół jak się chce podkręcać pamięci to najpierw warto poczytać a nie zabierać się za coś na czym się nie zna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 no tak widomo no-name to no-name ale przy mniejszych opciążeniach zasilacze pracuja troche lepiej... 1653182[/snapback] To też zależy, jak +12 ma bardzo małe obciążenie to przy kiepskiej zasilce może jtą linie w kosmos wykopać, dzieje się tak np. gdy ma się mobo z procem zasilanym z linii +5... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jalo Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 no ta wiadomo nie jest to regóła... ale zazwyczaj każdy zasilacz pracuje lepiej przy mniejszych obciążeniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Mialem kingstony 333 i spokojnie ponad rok chodzily na ddr400 (z syfnymi timingami ale i tak lepsze syfne timingi synchronicznie z bartonem niz lepsze i asynchro), potem oddalem kumplowi i wymienilem na twinmosy, a tamte pamiatki ciagle dzialaja (chyba juz ponad 3 lata maja) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Ehh. A ja mam odgrzewane TwinMOSY mające 1. 2 lata 2. 3 lata. Obydwie biegająna 3.0v magistrala 240MHz. Jest im ciepło i dobrze na ABICIe. Więc nie wiem jakim cudem tak małę przetaktowanie na tak niskim napięciu możę zabić pamięci. Nawet TCCD wytryzmywały do 3.2v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Ja hynixy d-43 puszczałem na 3,3v, jednak tylko im to szkodziło, nawet windy mi nie chciały załadować, uszkodzeniu jednak nie uległy :D Ogólnie na każdym napięciu powyżej 2,9v miały problemy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...