Skocz do zawartości
hubcom

komputer z media markt :-)

Rekomendowane odpowiedzi

:D ,,Mój" kumpel prosił o złożenie kompa za 2500 bez monitora więc zaproponowałem mu:

athlon 1800xp

płytkę msi kt3 ultra 2

twardziel maxtor 30 gB

256 DDr

Grafa GF4- 440 Vivo

obudowa, st.dyskietek

DVD

muza zintegrowana lub SB 128 :D

no i oczywiście to cena z giełdy a mogłem załatwić od kumpla co ma firmę i upust w hurtowni 15%

co idzie za tym mógł się targować o lepszy zestaw

:P A kumpel kupił ,,okazyjnie" bo mu kolega z media markt polecił

Celeron 1,2

płyta gł. nie mam pojęcia jakiej firmy- zaplombowane jest -ale pewnie jakaś polska

grafa GF4 400

no i teraz najlepsz: Sdram 256!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

obudowa standard

twardziel 40gb segate U10 ????????????????????????????????????

no i kombo DVD,cdrom,CDRW 24 10 32

ha co wy na to

kompa kupił za 2000

muza zintegrowana :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj qmpel zrobil podobnie :] mialem mu skladac kompa a on i tak kupil w makro Celka 466 i zintegrowana karta graf. na plycie nie wiem jakiej (tez plomby :P). Coz o takich ludziach mozna rzecz-idioci ew malo doswiadczeni (przez zycie hyhy;])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt - i tak do końca nigdy nie będzie wiedział co ma w środku - rozumiem, że w tej cenie dostał windoze - conajmniej XP Home?

Czasami mam takich klientów (choć głównie składam sprzęt dla firm które obsługujemy - ale zawsze się zdaża znajomy kogoś tam kto koniecznie chce żeby mu coś lepszego złożyć niż dostanie "na mieście") - no i składam ofertę na zestaw za np. 2500zł a on przynosi mi ofertę hipermarketu za 2399 i wmawia mi że to to samo i taniej (no bo przecież dla niego GF4MX to to samo co 4200, szczególnie kiedy MX jest napisane bardzo małymi literkami. O różnicy w prockach 400/533 już nie wspomne) ehh....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze jedno - pociesz kolegę, mówiąc mu ile takie hipermarketowe g...no jest warte na giełdzie - mi w hutowych cenach wyszło 1550zł brutto to na giełdzie z 1400?

dlatego pytałem czy dostał w tej cenie oryginalny system :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem teki sam przypadek : gosc chcial zebym mu zlozyl stabilnego kompa wiec zaproponowalem msi kt3 ultra, athlon XP1800, gf4mx440, plus inne plus drukarke laserowa , plus drukarke iglowa (faktury) plus bardzo dobry monitor (nec) i to wszystko wyszlo kolo 5000 zl. i co gosciu zrobil? poszedl do vobisa i kupil celerona 2GHZ z tnt2m64 i z atramentowka i szajsowatym monitorem i to wszystko mu ledwo dziala i mowi ze "lepszy" zestaw znalazl. ehhh szkoda slow. najpierw sie pyta o zdanie a potem i tak madrzejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jeszcze lepiej chce zagrać mój już nie kumpel - skomentowałem to co zrobił a on na to :D jest jeszcze szansa na wymianę na lepszy w media wszystko to samo no i no i no i proc p4 2GH a cena cena 2800 kur.................wa mać takich debili normalnie trzeba gdzieś zamykać. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takich to ja omijam z daleka.

Całe szczęscie nie mam qumpli co by kupowali zestawy z marketu.

Ostatnio dotarła do mnie oferta media-markt`u:

Celeron 2.2GHz !!

256MB DDR 333

Savage 3D !!!!!!!!!!!!

Baracuda IV 40GB lub 80, nie pamiętam

płytka równiez albo jakaś badziewna na maxa, albo super dobra (tylko takie wsadzają)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jadnym słowem ... media markt powinni tego zabronić :-)

ludzie kupują różny szmelc w marketach i myślą że to okazja ... tak samo jak zobaczą kompa ... rany tylko 2500 zł ale taniocha :-) kupują szmelc a potem sie dziwią jak trzeba dołożyć drugie 2500 żeby jakoś "działał"

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i maja rację, ostatnio koleś poprosił mnie żebym mu złożył kompa do sklepu ale cytuję "żeby miał dużo megaherztów" , a jak zaproponowałem coś z AMD to powiedział że nie chce bo podobno te Durony są to [gluteus maximus]. Więc złoże mu coś na Celeronie 1700 chociaż za tą forsę miałby fajnego Athlona XP1700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i maja rację, ostatnio koleś poprosił mnie żebym mu złożył kompa do sklepu ale cytuję "żeby miał dużo megaherztów" , a jak zaproponowałem coś z AMD to powiedział że nie chce bo podobno te Durony są to [gluteus maximus]. Więc złoże mu coś na Celeronie 1700 chociaż za tą forsę miałby fajnego Athlona XP1700

Ja bym na twoim miejscu takiemi idiocie to nawet kompa nie składał ! Niech pujdzie idiota do miediamarkt w końcu to sklep nie dla idiotów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nic nie mowie ale moj ojciec mysli podobnie ;/. Mianowicie-przedtym sprzetem co mam teraz mialem PIII 800:). No i mowie mu ze wezme antka 1700+ ble ble i ze on ma w rzeczywistosci 1470mhz;]. A ojciec tu catat"ze wydajnosc nie podskoczy nawet 2x :D". Ciekawe nie?:] Po 30 minutowej sprzeczce wreszcie wygralem :D (kolejna wygrana bitwa na froncie z megahercozjadaczami ghyhyhy;])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

parę lat temu kiedy byłem szczęśliwym posiadaczem AMD K6 233MMX, mój wujek pojechał do Carrefoura i zakupił sobie super komputer z P3 450Mhz. Ależ to była machina. Puki nie chciał, by mu akcelerator dołożyć... Mówi że plomby mało ważne, ma specyfikacje... Załatwiłem mu voodoo1 i zabrałem się za rozkręcanie... No i szok!!!

Specyfikacja wyglądała mniej więcej tak:

grafa 8 mega on board.(norma 16MB)

modem on board

lane on board

dźwięk on board.

32 MB ram (normą już było 64)

i dwa sloty : jeden PCI i jedna ISA.

Do tego monitor Dayteck...

pozazdrościć... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tydzien temu kuzynka kupowala kompa spytala sie o rade, powiedzialem tak

1. jakas dobra plyta, kolo 450 zl, nie ecs

2. jakis XP procek

3. minimalnie 256 ddr

i pan w vobisie wyperswadowal jej xp dlateago ze "to sa tansze procesory gorszej jakosci sa z nimi klopoty, przegrzewaja sie, zacinaja komputer" LOOOOLLL dostala celerona 1,8 a w tej cenie mogla miec xp 2.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi